Cum ajung stewardesa? Pasii pe care trebuie sa ii faci ca sa fii insotitor de bord

5 septembrie 2018

Primim foarte des intrebarea: ce trebuie sa fac pentru a ajunge stewardesa? Si cel mai usor este sa va expunem, pas cu pas, ce aveti de facut pentru a va indeplini acest vis.

 1. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa verificati ca indepliniti conditiile minime obligatorii impuse de aceasta meserie (tatuaje, inaltime, diplome si limbi straine). Detalii gasesti aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/conditiile-eliminatorii-la-interviul-de-angajare-ca-stewardesa/
 2. Daca indeplinesti conditiile de mai sus, trebuie sa incepi sa te pregatesti pentru interviuri. Citeste cat mai multe forumuri si bloguri pe aceasta tema si incearca sa iti alegi compania aeriana care crezi ca te reprezinta cel mai bine.
 3. Pregateste-ti CV-ul si fotografiile. Aceste 2 documente ti se vor cere la toate interviurile de angajare, indiferent de compania aeriana pe care o alegi si te reprezinta in fata recrutorilor. Noi ne ocupam de realizarea acestora in cadrul cursului de pregatire: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/. De asemenea, daca vrei sa le faci individual, tine cont de sfaturile pe care ti le-am oferit, despre poze (https://www.cumajungistewardesa.ro/fotografiile-pentru-interviul-de-stewardesa/) si despre CV (https://www.cumajungistewardesa.ro/cum-iti-faci-cv-ul-pentru-open-day/).
 4. Aplica pentru a obtine pasaportul. Este cerut de majoritatea companiilor iar pasaportul temporar nu este acceptat in multe locuri. Obtine, de asemenea, copii dupa ultima diploma sau dupa diploma de bacalaureat si ia legatura cu un fost angajator/fost profesor, care iti poate oferi o scrisoare de recomandare in limba engleza.
 5. Alege-ti tinuta perfecta pentru recrutare. Este foarte important sa arati si sa te simti bine in ziua interviului: https://www.cumajungistewardesa.ro/tinuta-ideala-pentru-interviul-de-angajare/
 6. Incepe sa adaugi experienta relevanta in CV-ul tau: voluntariate, experiente internationale sau de tip Erasmus/Work and Travel, cursuri de prim-ajutor, babysitting, experienta in customer service. Totul ajuta la interviu!
 7. Inscrie-te la un curs de limba engleza, perfectioneaza-ti nivelul de vorbire, este foarte important sa fii fluent in limba engleza, mai ales pentru ca toate recrutarile au loc in engleza.
 8. Documenteaza-te despre probele interviului, citeste cat mai multe si imprieteneste-te cu actuale sau foste stewardesa, te va ajuta sa intelegi mai bine ce se cauta si ce conteaza in ziua recrutarii.
 9. Verifica datele interviurilor si participa la recrutari! Noi publicam periodic calendarul interviurilor. Mergi la cat mai multe interviuri, fiecare incercare te duce mai aproape de reusita!

Cam asta trebuie sa faci ca sa ajungi insotitor de bord. Nu e greu, dar e nevoie de atentie si perseverenta!

Succes!

25-26 martie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

10 Comentarii

 • Reply Ame 5 septembrie 2018 at 11:14 pm

  Scrisoarea de recomandare e bine sa o faci tu. Eu cand am cerut-o pentru un dosar de angajare, am citit cu uimire ca „sunt educată si ma port frumos cu colegii. Mi s-a parut stupid, desi cred ca a fost doar punctata ca foaie la dosar.

  • Reply Cristina Toader 6 septembrie 2018 at 8:52 am

   Tine de fiecare persoana in parte, eu nu as accepta sa scrie altcineva scrisoarea de recomandare 🙂

 • Reply Ion 15 august 2019 at 1:46 pm

  Daca sunt baiat am 1,70,ating 2,12m cu degetele,doar daca stau pe varfuri am vreo sansa sa ajung steward?

  • Reply Cristina Toader 16 august 2019 at 9:57 am

   Bininteles, indepliniti conditiile.

 • Reply Medeea 31 octombrie 2019 at 10:50 pm

  Buna ziua, vreau sa devin o stewardesa ( acum am 13 ani), dar sunt destul de speriată, as dori sa va intreb, din perspectiva dumneavoastra, care este cea mai buna companie pentru început? Eu, sincer, as dori sa lucrez pentru Emirates

 • Reply Ana-Maria 26 februarie 2020 at 9:52 pm

  Bună Cristina! Te urmăresc de mult timp. E de apreciat tot ceea ce faci! Ești minunata!
  Insa vroiam să te întreb ceva. E un subiect mai delicat.
  Am o prietena care isi dorește foarte mult sa lucreze în acest domeniu, doar ca în trecut, acum câțiva ani a lucrat în videochat.
  Ce șanse ar avea sa lucreze în domeniul aviatiei?

 • Reply Lucia 10 august 2021 at 2:51 pm

  Buna, Cristina! Ai cumva idee daca sunt acceptate si fetele cu parul scurt?

  • Reply Cristina Toader 12 august 2021 at 2:17 pm

   Sigur ca da. Sunt acceptate si sunt chiar multe fete cu parul scurt 🙂

 • Reply Borș Olivia Elena 27 octombrie 2021 at 1:13 am

  Cursurile dumneavoastră includ și ore de engleză?

  • Reply Cristina Toader 27 octombrie 2021 at 3:55 pm

   Cursul se desfasoara partial in limba engleza dar nu include pregatire la limba engleza

  Comenteaza