Interviu stewardesa. Proba video

23 iunie 2015
stewardesa-flydubai

 

Ca in fiecare saptamana, asa cum v-am obisnuit, incercam sa va ajutam cu detalii si sfaturi despre cum sa faceti sa treceti de probele interviului de stewardesa. Daca saptamana trecuta ati citit despre proba de prezentare, acum e momentul sa vorbim despre o proba la care angajatorii au recurs in ultima perioada, datorita numarului foarte mare de aplicatii: proba video.

Proba video nu face parte din Assessment Day propriu-zis, ci din recrutarea initiala, pana cand ajungi fata in fata cu recrutorii. Totusi, daca nu treci de aceasta proba, nu ai sansa sa le arati ce stii si ce poti, in ziua interviului, asa ca trateaz-o cu multa seriozitate.

Proba video este o proba introdusa de companiile aviatice care vor sa faca o preselectie riguroasa inainte de interviu, mai ales atunci cand au mii de aplicatii de evaluat si nu se pot baza doar pe CV si fotografii.

Cum se desfasoara proba video

Dupa ce aplici la jobul de stewardesa, online (ex: Flydubai) si dupa analiza CV-ului, pozelor si aplicatiei, vei fi invitat sa participi la proba video. Ti se vor da un User si o Parola si vei fi rugat sa te asiguri ca in ziua interviului video ai un calculator cu o buna conexiune la internet si bineinteles, cu o camera video incorportata. Nu iti imagina ca va fi un interviu pe Skype, fiindca nu e cazul. Toate companiile au o platforma online unde se va desfasura interviul.

Proba video nu contine mai mult de 7-8 intrebari, de tipul celor pe care le primesti la interviul final (intrebari deschise, de natura profesionala si psihologica). Ai 15 minute la dispozitie sa raspunzi, asa ca nu te grabi/stresa/panica. Partea dificila a acestui interviu este ca pe ecran nu iti apare o alta persoana cu care sa vorbesti, ci intrebarile iti sunt afisate pe ecran si esti invitat sa raspunzi, verbal. E ca si cum ai vorbi cu un perete, insa totul este inregistrat.

Sfaturi pentru proba video

Aranjeaza-te exact ca pentru Assessment Day: costum, parul strans, machiaj excelent. Ai grija la gesturi si tonul vocii. NU te grabi si incearca sa iti controlezi vocea. Daca treci de aceasta proba, mai e doar un pas pana la jobul de stewardesa.

Succes!

 

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza