Interviu stewardesa. Proba de prezentare

18 iunie 2015
royal jordanian stewardess

 

Continuam astazi seria articolelor care te ajuta sa inveti cum sa te prezinti la interviul de angajare ca stewardesa. Fie ca e vorba de stewardesa Emirates, Etihad sau Qatar, regulile sunt, in mare, aceleasi, iar candidatii trebuie sa se prezinte impecabil.

Dupa ce am scris despre cum se desfasoara testul de engleza si testul de matematica, astazi vorbim despre prima proba a interviului de stewardesa, proba de prezentare.

Fiecare Assessment Day incepe cu prezentarea personala. Fie ca o faci atunci cand depui CV-ul, pozele si actele, fie ca o faci la o proba speciala sau cand un coleg trebuie sa te prezinte, e bine sa fii pregatit pentru acest prim contact cu recrutorii, fiindca prima impresie este extrem de importanta.

Proba de prezentare

Ai aproximativ 30-40 de secunde sa raspunzi la intrebarile recrutorilor. E bine sa fii pregatit, de-acasa, cu cateva raspunsuri standard pe care sa le oferi, fiindca in ziua recrutarii vei avea mari-mari emotii. Poti chiar sa exersezi, cu o zi inainte, in oglinda. Daca esti rugat sa spui cateva cuvinte despre tine, e bine sa incepi prin a-ti spune numele, unde lucrezi in prezent si ce experienta anterioara in customer service ai. Poti sa mentionezi studiile pe care le-ai absolvit insa nu uita sa mentionezi si un detaliu legat de viata ta personala (nu faptul ca te-ai despartit de iubit chiar inainte de interviu, ci un detaliu care sa iti scoata in fata o calitate importanta pentru acest job).

Pastreaza un nivel profesionist al conversatiei si, daca poti, incearca sa folosesti numele recrutorilor atunci cand ii saluti -la inceput – sau la final, cand le multumesti. Recrutorii au pe ecuson scris prenumele si vei vedea ca daca le vei spune pe nume le vei capta cu siguranta atentia. Nu uita sa zambesti mereu si nu incerca sa dai mana cu recrutorii, decat daca ei initiaza acest gest!

Proba de prezentare a colegului

Tot in prima parte a interviului este posibil sa fiti rugati sa il prezentati pe cel de langa voi si voi insiva sa fiti prezentati de cel de langa. E mai complicat decat pare la prima vedere. Fie ca sunteti doar cu colegul langa, fie ca sunteti la o masa, alaturi de alte 5 persoane, comunicarea este „problema” la aceasta proba.

Trebuie sa ii pui intrebari deschise celui pe care urmeaza sa il prezinti, sa il intrebi: numele, varsta, tara de origine, educatia si pregatirea profesionala, si o intrebare personala legata de sportul favorit, animale de companie, etc. Nu uita ca aceste detalii le discuti cu colegul tau, asa ca nu e cazul sa faci eye-contact cu recrutorii la aceasta proba. Discutiile pe care le ai cu colegul tau (chiar daca sunteti amandoi romani), trebuie sa aiba loc in limba engleza, chiar daca ai senzatia ca nu sunteti priviti/ascultati/analizati in acel moment.

Cand vine momentul prezentarii propriu-zise, nu te incrunta/stramba daca cel de langa tine iti greseste/stalceste numele (cand incepi sa zbori ca stewardesa oricum se va intampla frecvent). Zambeste pe tot parcursul prezentarii. Cand vorbesti despre cel de langa tine, prezinta-l celorlalti colegi, nu recrutorilor si incearca sa te incadrezi intr-un minut de „vorbarie”.

SUCCES!

Sursa foto: Royal Jordanian

7-8 Decembrie 2019 – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

 

banner-mobile banner-mobile

1 Comment

  • Reply Interviu stewardesa. Proba video | Cum ajungi stewardesa 23 iunie 2015 at 10:48 am

    […] sa faceti sa treceti de probele interviului de stewardesa. Daca saptamana trecuta ati citit despre proba de prezentare, acum e momentul sa vorbim despre o proba la care angajatorii au recurs in ultima perioada, […]

  • Comenteaza