Unde iti faci analizele medicale pentru jobul de stewardesa

2 martie 2017
emirates crew

 

Analizele medicale sunt o mare problema in aviatie si mai ales pentru joburile de pilot si stewardesa. Daca in multe alte joburi partea medicala nu constituie o adevarata problema, ei bine, in aviatie, problemele medicale iti pot taia aripile cat ai clipi. Un timpan spart, dioptrii prea mari, scolioza aparuta in timp, sunt doar cateva dintre problemele minore care, din pacate, te pot tine la sol pentru tot restul vietii. Tocmai de aceea angajatorii aloca foarte mare importanta analizelor medicale initiale fiindca nimeni nu are nevoie de un insotitor de bord in concediu medical.

Ce teste medicale faci in Romania, inainte de angajare?
Dupa ce primesti confirmarea ca ai luat jobul mult visat, vei primi o serie de taskuri de indeplinit: acte de tradus, licente, documente, etc. De asemenea, ti se va da un termen pana la care vei fi obligat sa realizezi o serie de analize medicale. In cazul jobului de stewardesa, analizele medicale cerute initial, includ: test HIV, radiografie pulmonara, teste de sange, teste de hepatita A, B, C, audiograma, oftalmologie, radiografii dentare si vaccinari( va fi nevoie sa iti faci un carnet de vaccinare internationala). Pretul acestor analize este suportat de fiecare candidat in parte. La final, vei trimite copii dupa toate analizele si vei aduce cu tine originalele. Chiar daca analizele sunt bune, vei reface o buna parte dintre ele, cand ajungi in noua tara in care vei locui.

In ultima perioada, multe dintre companiile europene care ofera trainingul gratuit, cer, uneori chiar de la aplicatia online, sa vii cu certificatul medical aeronautic care sa ateste ca este apt medical pentru un job in aviatie. Dar ce faci daca nu stii cum/de unde obtii acest certificat? Ei bine, iata, mai jos, cele 2 unitati din Bucuresti care se ocupa de acest lucru si in doar cateva ore obtii certificarea internationala necesara.

 • AERO MED – http://www.aeromed-clinic.ro/; Sos Bucuresti Ploiesti km 8,5 (in incinta Aviatiei Utilitare); Tel/ fax: 021.231.00.39; Pret certificat medical clasa II – 230 de lei;
 • SPITALUL MILITAR – www.inmas.ro; Strada Mircea Vulcănescu 88, Sector 1, Bucureşti Tel: 021.318.73.46; 021.319.70.90; 021.318.72.49; Pret certificat medical clasa II – 400 de lei;

Pretul consultatiilor este suportat de fiecare candidat in parte insa certificatul este valabil pana la 3 ani.

Teste medicale post angajare
Dupa ce ajungi in Orient, o parte dintre testele medicale vor fi refacute, pentru ca atunci cand aplici pentru viza de rezident, tara cere cateva analize obligatorii. Adica, teste antidrog, HIV, radiografii pulmonare, Sifilis, Hepatita A si B. Daca „pici” una dintre aceste analize, nu poti obtine viza de rezident si atunci esti trimis acasa.

Speram ca ti-am fost de ajutor si..multa sanatate ca sa poti zbura!

Succes!

banner-mobile

12 Comentarii

 • Reply Gheorghe Stefania 3 martie 2017 at 3:52 pm

  Buna ziua
  Am și eu o mică intrebare…. in cazul angajării la orice companie din Orient, in momentul ajungerii acolo voi reface audiograma sau va fii valabilă doar cea din România?
  Va mulțumesc?

  • Reply Cristina Toader 3 martie 2017 at 11:39 pm

   Audiograma nu se reface. E valabila cea de aici.

 • Reply Alex 5 martie 2017 at 4:57 pm

  Despre ce vaccinari e vorba? Sunt obligatorii?

 • Reply Mihaela 3 aprilie 2017 at 3:58 am

  Despre implanturi sau coroane dentare ce ne poti spune?

  • Reply Cristina Toader 3 aprilie 2017 at 11:16 am

   Sunt permise, atata timp cat ai un zambet frumos si nu sunt vizibile..:)

 • Reply Mihaela 29 iulie 2017 at 12:00 pm

  Analizele pentru scolioza se repeta si dupa ajungerea in Orient?

  • Reply Cristina Toader 31 iulie 2017 at 11:24 am

   La Qatar, da.

 • Reply Laura Serban 6 ianuarie 2018 at 3:16 pm

  Buna-ziua,
  pentru Emirates, Primera Air,Austrian Airlines, Swiss Airlines ce analize se repeta in strainatate?Daca am un dinte mai inchis la culoare dar care pot sa vorbesc cu dentistul sa mi-l inlocuiasca cu un dinte alb pot face cursul de stewardese la Jetav sau mai bine zis am vreo sansa daca fac cursul la 41 de ani si ma angajez la 42 de ani?

  • Reply Cristina Toader 6 ianuarie 2018 at 10:44 pm

   Buna, Laura, sigur ca da, ai sanse. Dintele trebuie inlocuit pana la interviuri. O puteti face dupa obtinerea licentei de zbor.

 • Reply Dilara 10 ianuarie 2018 at 9:21 pm

  Buna seara , dacă am scolioza nu pot sa devin stewardesa? Cum se fac analizele pentru scolioza?

  • Reply Cristina Toader 10 ianuarie 2018 at 11:39 pm

   Radiografie se face, si doar la Qatar. La celelalte companii puteti merge fara probleme atata timp cat nu e ceva vizibil sau deranjant.

  Comenteaza