10 intrebari si raspunsuri despre Easyjet

18 august 2023
easyjet-crew

Revenim astazi cu un nou articol cu raspunsuri despre compania britanica Easyjet. Daca vrei sa te angajezi la acestia, mai jos te lamurim daca merita sau nu sa o faci.

 • Am nevoie de scoala de aviatie/licenta de zbor, ca sa aplic pentru interviu?

Nu, oricine poate merge la interviu, fara experienta anterioara in aviatie. Compania asigura gratuit, dupa angajare, trainingul de obtinere a licentei de zbor, tocmai pentru ca doreste sa ofere sanse egale celor care participa la interviu si cauta personalitati diferite. Asadar, chiar daca nu ai mai zburat niciodata, poti sa mergi fara probleme la recrutare.

 • Cate zile lucrezi, pe luna?

În ceea ce privește programul de muncă lucrezi undeva între 14‐16 zile pe lună! Iti poti alege orarul, adica poti alege sa zbori 5 zile si sa ai 3 zile libere, sa zbori 4 cu 2 sau sa zbori 3 cu 2 libere.

 • Ce facilitati ofera compania Easyjet insotitorilor de bord?

Principalele facilitati oferite sunt: concediu de odihna, tu și încă 3 prieteni beneficiati de Staff Travel, bilete de avion la pret preferential doar pe  zborurile  efectuate  de  easyJet, la un preț redus. Tu nu  trebuie sa fi cu ei daca zboară și plus că poți sa schimbi lista de prieteni de 20 ori pe an! Pentru fiecare 3 zile luate  libere din concediu compania îți dă 2 zile libere înainte de cele 3 și încă 2 libere după cele 3 zile. Nu se ofera cazare sau transport.

 • Care este varsta minima/maxima pentru angajare la Easyjet?

Varsta minima de angajare este 18 ani, cu diploma de definitivare liceu obtinuta. Varsta maxima nu este mentionata si oricine are sanse de angajare, indiferent de varsta.

 • Care este salariul unui insotitor de bord Easyjet?

Salariul  este diferit în funcție de baza și de tara în care lucrezi pentru ei. In primul an ca si insotitor de bord, salariul este format din: salariu de baza + suma platita/sector de zbor+10% din vanzarile de la bord+bonus limba straina. In medie salariul ajunge la 1500 de lire/luna (1700 euro).

Asadar, sectoarele sunt plătite în funcție de mărimea acestora și avem sector mic, mediu, lung si extra lung. Daca vorbesti si alte limbi straine in afara de engleza primești un bonus lunar timp de 2 ani. Insotitorii de bord cu experienta mai mare de 12 luni beneficiază de o creștere a salariului de baza plus cele  menționate  mai  sus,  doar  că  plata pe fiecare sector și ea crește! Compania te plătește extra: dacă operezi sau s‐a intrat  în ziua ta liberă;  dacă termini cu o întârziere mai  mare  de 2 ore;

16-17 septembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

 • Pot sa ma mut in alta baza, dupa angajare?

Bineinteles. Dupa o anumita perioada de timp poti sa faci cerere sa te transferi intr-o alta baza. Conteaza insa mult daca vorbesti limba tarii in care vrei sa te transferi.

 • Cazarea si transportul sunt asigurate?

EasyJet nu oferă cazare, tu trebuie sa îți găsești un loc unde să stai pe timpul contractu lui dar și pe timpul
trainingului însă trebuie sa gasesti un apartament in vecinatatea aeroportului fiindca una dintre reguli este sa poti ajunge la zbor in maxim 90 de minute.  Parcarea pentru staff este asigurata lângă fiecare aeroport  iar de acolo  un bus te aduce la bază.

 • Nu am niciun fel de experienta anterioara de lucru, am sanse sa ma angajez?

Da. Sunt multe persoane care au fost angajate de Easyjet imediat dupa terminarea liceului, fara experienta de lucru insa cu multe alte avantaje: limbi straine, voluntariat, incredere, spirit civic, etc. Asadar, trebuie sa ai incredere in tine si sa mergi la interviu fiindca experienta anterioara nu este obligatorie.

 • Voi avea layover, ca stewardesa Easyjet?

Easyjet opereaza doar curse dus-intors, cu perioada de stat la sol, in destinatie, de doar 30-40 de minute. De aceea, nu exista layover in orasele in care zburati.

 • Cat timp sunt obligata sa raman la Easyjet, dupa angajare, ca sa nu platesc trainingul?

Daca părăsești compania după 6 luni trebuie să plătești 600 lire pentru training.

Daca vrei sa stii cum se desfasoara interviul de angajare, poti gasi detaliile aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/cum-se-desfasoara-interviul-easyjet/

Daca vrei sa te pregatesti pentru interviu, te asteptam la cursul nostru de pregatire din 16-17 septembrie, de la Bucuresti: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

easyjet cabin crew

1 Comment

 • Reply instapress.ro 18 septembrie 2023 at 10:48 am

  Toata lumea are sanse egale. Succes!

 • Comenteaza