Cum se desfasoara interviul Easyjet

2 august 2017

 

Scriam saptamana trecuta despre compania Easyjet care urmeaza sa recruteze 1200 de insotitori de bord pentru bazele sale din Europa. V-am prezentat conditiile si beneficiile oferite de companie, iar astazi va spunem, pas cu pas, cum se desfasoara si care sunt probele interviului Easyjet.

Aplicatia online

Dacă vrei să te alături familiei portocalii totul se face online cu un CV si răspunsul la câteva întrebări:

-De ce vrei să lucrezi pentru easyJet?
-Clienții noștri se așteaptă ca sa fii profesional tot timpul. Cum te asiguri că îndeplinești așteptările lor?
-Ofera un exemplu când ai avut parte de o experiență plăcută atunci când ai fost client într‐un restaurant sau magazin.
-Ce te motivează să îți faci treaba bine?

Următoarea etapă este să completezi 2 teste online unde ți se testează modul în care înțelegi un text
(contra cronometru)  și celălalt despre ce ai face tu dacă te‐ai afla în anumite situații la job! Ultima etapă a aplicatiei online este invitația lor ca să te cunoască live într‐un Assessment Day, care este conceput să fie informativ si distractiv cu informații despre companie,  salariu, dar și exerciții de grup, iar la final un interviu personal, fata in fata cu recrutorii!

Assessment Day

Vei fi invitat, asadar, sa participi la Assessment Day, alaturi de alti candidati, in orasul pentru care aplici. Exercitiile de grup vor fi numeroase iar tu vei fi evaluat atat individual cat si ca grup.

Exemple probe de grup Interviu Easyjet:
La exercițiile de grup veți fi ca și în avion în număr de 4 persoane, la o masa  cu 2 supraveghetori  în fața ta, unul notează tot ce spun 2 dintre candidati, celalalt, ceilalti 2 candidati. Temele discutate sunt create  ca să se observe lucrul în echipă în special.
„Plecând de la ideea că vă ocupați  de o stațiune montană trebuie să creați un plan de urgență
deoarece stațiunea va fi lovită de avalanșă în curând  și voi trebuie sa evacuați toți clienții. Vi se dau niște obiecte(gen o riglă, foi de hârtie etc.) și trebuie să creați un tobogan. La final, unul dintre supraveghetori  va veni cu o minge pe ping pong să testeze toboganul. Mingea nu trebuie să părăsească toboganul și trebuie sa vină la vale. Nu exista învingători sau pierzători!”

La al doilea exercițiu de grup, se formeaza un nou grup de 4 persoane: pleacă două persoane  de la masa si sunt înlocuite cu alte două persoane de la alta masă. Or să vină și doi noi supraveghetori.
„Faceți parte din echipa de modernizare a unei companii aeriene și vi se dau informații despre  părerile clienților despre mâncare, băutura, website, experiența lor în aeroport etc.  Pe masă sunt cartonașe cu categorii în care tu ai putea să investești și să explici de ce.”

După exercițiile de grup câțiva colegi vor părăsi sala (eliminati), iar cei rămași vor primi informații despre salariu, condiții de  muncă, companie etc. După prezentarea video un supraveghetor o sa‐ți strige numele și veti merge într‐o cameră unde va avea loc interviul final!

Interviul final
Daca ai ajuns aici deja poți să fi relaxat, au văzut în tine tot ce trebuie iar acum trebuie doar să
răspunzi la intrebări de genul:
-De ce easyJet?
-Ce noutăți știi despre companie?
-Cine este CEO la easyJet?
-Un exemplu când ai lucrat cu cineva care nu își făcea treaba.
-Un exemplu când un client a vrut un produs însă tu i‐ai vândut ce ai vrut tu.
-Un exemplu când i‐ai oferit unui client o experiență plăcută.

Daca te-am convins si vrei sa participi la interviul Easyjet, poti aplica aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/easyjet-angajeaza-insotitori-de-bord-fara-licenta-de-zbor/

Daca vrei sa te pregatesti pentru interviul Easyjet, poti alege cursul nostru de pregatire privat, one-to-one: https://www.cumajungistewardesa.ro/one-to-one-cursuri-individuale-cum-ajungi-stewardesa/

Daca vrei sa iti pregatim pozele, CV-ul si sa te pregatesti pentru interviul de angajare, te asteptam la cursul nostru intensiv din 16-17 septembrie, de la Bucuresti: https://www.cumajungistewardesa.ro/16-17-septembrie-curs-de-pregatire-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

Zboruri line!

Nu sunt comentarii

Comenteaza