10 intrebari si raspunsuri despre Primera Air

24 octombrie 2017

 

Primera Air a anuntat o noua recrutare de insotitori de bord. Astfel, compania daneza urmeaza sa angajeze stewardese si in tara noastra. Au aparut foarte multe intrebari despre interviu si companie si am decis ca rubrica de astazi de Q&A sa o dedicam recrutarii Primera Air. Iata cele 10 intrebari si raspunsuri despre Primera Air:

 • Pot sa ma prezint la interviu fara pasaport?

In anuntul postat de Primera Air, compania mentioneaza ca trebuie sa aduci cu tine la interviu un CV si copia dupa pasaport. Daca nu ai pasaportul valabil, nu e chiar ok, pentru ca trainingul incepe in foarte scurt timp dupa interviu. Totusi, daca este in proces de emitere, poti sa mergi cu hartia care demonstreaza ca ai depus actele si ca va fi gata cat de curand.

 • Am inaltimea de 1,59m. Am sanse sa fiu angajata?

Compania nu a specificat o inaltime minima pe care viitorii insotitori de bord sa o aiba, asa ca da, poti participa fara probleme la interviu, chiar daca ai 159 cm.

 • Am lucrat doar 3 ani in total, deci nu vor avea cum sa verifice cei 5 ani de experienta anterioara. Este un minus?

Regula care spune ca Primera Air va verifica ultimii 5 ani de lucru se refera strict la cei care au aceasta experienta. Daca abia ai terminat scoala si ai lucrat putin, bineinteles ca nu vor verifica ultimii 5 ani, ci doar ultimele tale joburi.

 • In ce baza voi lucra, dupa angajare?

Nu este specificata baza in care vei fi repartizat dupa training, insa bazele se schimba la fiecare 8 saptamani. Asadar, poti sa incepi sa lucrezi in Islanda iar mai apoi sa fii mutat in Suedia sau Finlanda.

 • In ce oras se tine trainingul Primera Air?

La ultima recrutare Primera Air, partea teoretica s-a tinut la Bucuresti (2 saptamani) iar partea practica la Riga (17 zile).

 • In cat timp dupa interviul final aflu daca am luat interviul?

In 2-4 zile dupa interviul final veti fi anuntati, pe email, daca ati obtinut jobul. Dupa aceea, veti primi o serie de indicatii si detalii pe care va trebui sa le furnizati.

 

 • Sistemul de lucru este de 8 saptamani de zbor cu 2 saptamani libere. Sunt platita in cele 2 saptamani libere?

Nu, in cele 2 saptamani de pauza, in care poti sa vii in tara, nu esti platit.

 • Am terminat liceul dar nu am obtinut diploma de bacalaureat. Pot sa ma prezint la interviu?

Bineinteles. Compania cere diploma de terminare liceu, nu neaparat diploma de bac.

Daca vrei sa citesti despre contract, salariu si beneficii, o poti face aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/primera-air-salarii-beneficii-si-contract/

Daca vrei sa stii cum se desfasoara interviul si care sunt probele Primera Air:  https://www.cumajungistewardesa.ro/care-sunt-probele-si-cum-se-desfasoara-interviul-primera-air-2/

Daca vrei sa citesti povestea lui Alex, fost cursant Cum Ajungi Stewardesa, actual insotitor de bord Primera Air, o poti face aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/povestea-lui-alexandru-viitor-insotitor-de-bord-primera-air/

Succes!

 

 

4 Comentarii

 • Reply Catalina 23 iulie 2018 at 10:04 pm

  Buna seara.. Am participat la interviul de la Primera în data de 17. Doua zile mai târziu am primit mail de confirmare, plus un formular de completat cu datele mele de contact, domiciliulși câteva indicații.in plus mi s-a solicitat copia pasaportului, CV-ul. Ulterior nu mi s-a comunicat locația unde se tine trainingul. După alte doua zile, adică pe 21 am sunat la numărul de telefon care apărea pe formularul primit însă persoana care a răspuns a spus ca nu știe nimic de training. Este oare posibil sa fi primit eronat confirmarea, indicațiile și formularul de completat și de fapt sa nu fi luat interviul?

  • Reply Cristina Toader 24 iulie 2018 at 12:12 pm

   Buna, ai luat interviul, trainingul a inceput ieri la ora 09.00 la Hotel Tecadra. Recomand sa mergi urgent acolo sa vb cu recrutori.

 • Reply Bogdan 30 septembrie 2018 at 6:46 pm

  Salut!
  1)Probele de la Open day si Assessment day sunt aceleasi la Primera, sau la assessment se trece direct la interviul cu recrutorii?
  2)Nu prea inteleg de ce s-ar organiza assessment day in care mai intai incarci toate documentele online, inclusiv date din pasaport ca mai apoi sa fii invitat si sa nu treci interviul (mai ales intr-o capitala pentru care biletul de zbor este scump). Adica la assessment day, toti obligatoriu trec interviul sau nu?
  3) Mai este valabil faptul ca indiferent unde este baza si unde sustii trainingul la Primera cazarea este asigurata?

  • Reply Cristina Toader 1 octombrie 2018 at 12:48 pm

   1. Da, sunt aceleasi.
   2. Nu va invita nimeni la interviul final in alta tara, decat daca aplicati pt Londra. In rest, interviurile au loc la Bucuresti.
   3. In toate locurile este gratuita, mai putin la Londra.

  Comenteaza