Ce cariera poti avea dupa ce renunti la jobul de stewardesa

30 ianuarie 2019

 

Iubesti sa zbori si sa imbraci, zi de zi, uniforma de stewardesa. Insa, stii ca nu vei putea face acest job toata viata. De ce? Din pricina unor probleme medicale sau pur si simplu pentru ca va intemeiati o familie si vreti un program fix, sau doar o pauza in viata agitata de insotitor de bord. Ei bine, daca acum cateva zile am scris despre varsta maxima pana la care poti zbura (poti sa citesti aici), astazi va venim in ajutor cu cateva sfaturi despre cariera pe care o poti urma dupa ce renunti la jobul de stewardesa.

Primul sfat pe care vi-l oferim se refera la definitivarea studiilor. Chiar daca pentru jobul de stewardesa studiile minime cerute sunt liceul/diploma de bac, e bine sa faceti si o facultate – care chiar va place, nu doar pentru diploma – pentru cazul in care nu veti lucra ca stewardesa toata viata. Nu pentru ca nu veti dori asta, ci pentru ca de-a lungul anilor veti observa diferite probleme medicale care in timp va pot impiedica sa mai obtineti licenta de zbor medicala (probleme ORL, probleme cu spatele, oftalmologice, etc.). Sau, asa cum spuneam mai sus, v-ati saturat sa locuiti in hoteluri si sa fiti mereu cu valiza pregatita de plecare. Si acum apar recomandarile de job, practic.

Dupa jobul de stewardesa, poti sa incerci sa te angajezi in domeniul in care ai studiat. Da, o vei lua de la zero, insa e un inceput, ai o diploma, si poti face ceva care sa iti placa. Daca inainte de jobul de stewardesa ai avut un alt job (call-center, customer service, avocati, asistenti vanzari, etc.), poti sa reiei meseria anterioara. Cel mai probabil se va tine cont de experienta dinainatea jobului de insotitor de bord, astfel ca nu vei incepe chiar de la zero, din nou si vei continua un job care iti place.

  • 21-22 septembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Problema principala cu joburile care urmeaza dupa meseria de stewardesa, o reprezinta salariul, pentru ca vei fi obisnuita cu un salariu maricel (1200-1500 de euro minim, ca stewardesa) si va trebui apoi sa scazi veniturile, revenind la un job entry-level sau middle-level. Dar daca iti doresti cu adevarat si te pregatesti pentru asta, nu o sa iti fie atat de dificil sa te adaptezi. Doar adaptarea e calitatea principala pe care trebuie sa o ai ca sa fii stewardesa!

Meseria de stewardesa e foarte apreciata in domeniile in care e nevoie de customer service si daca vei vrea sa incepi sa lucrezi intr-o multinationala, intr-un departament de relatii cu clientii (gen call-center) sau in aeroporturi, hoteluri, firme de organizari de evenimente, agentii de turism, toti vor aprecia experienta pe care ai dobandit-o in vremea in care purtai uniforma de stewardesa. De asemenea, daca limba engleza este atuu-ul tau, poti incepe sa dai meditatii sau sa te angajezi ca profesor/traducator.

Daca vrei sa ramai totusi in domeniul aviatiei dar pur si simplu nu mai vrei sa zbori, e bine sa iti pregatesti „terenul”, din timp. Sa faci cursuri de pregatire pentru a deveni trainer, instructor sau recrutor. Multe companii aeriene isi angajeaza oamenii de la sol dintre cei care au zburat inainte, daca au ceva pregatire in domeniul cerut. Astfel, meseria de instructor, trainer, recrutor, poate fi la indemana daca te gandesti din timp la asta si ai un dosar curat la compania aeriana unde lucrezi.

De asemenea, te poti angaja oricand la companiile de la sol din aeroporturi sau la aeroporturile private, la protocol, in lounge-urile sau duty-freeurile din aeroport. Toate aceste pozitii cer experienta in customer service si faptul ca ai purtat ani la rand uniforma de stewardesa, ai calatorit si cunoscut atatea culturi si oameni noi, va reprezenta un avantaj.

Cam acestea sunt, in mare, joburile catre care te poti orienta atunci cand decizi sa renunti la jobul de stewardesa. Lista poate fi mult mai lunga, insa depinde de fiecare dintre voi ceea ce alegeti si ceea ce va place sa faceti.

Zboruri line!

  • 21-22 septembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/31 august – 1 septembrie – Curs de pregatire English for Cabin Crew Interview. Cursul English for Cabin Crew Interview se adreseaza tinerilor (femei si barbati), cu varsta minima 18 ani, care isi doresc o cariera in aviatie. Nivelul cerut de limba engleza pentru cursul nostru este de nivel incepator-mediu. Daca ai probleme in a te exprima, daca intelegi limba engleza dar iti e teama sa vorbesti sau ai probleme cu pronuntia, Cursul English for Cabin Crew Interview este solutia ideala pentru tine: http://www.cumajungistewardesa.ro/31-august-1-septembrie-curs-english-for-cabin-crew-interview/
banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza