Ce facultate faci ca sa fii stewardesa

7 iulie 2015

 

Bacalaureatul este obligatoriu cand vine vorba de jobul de stewardesa. Angajatorii din aviatie cer un minim de studii liceale pe care toate stewardesele trebuie sa le aiba absolvite la momentul inceperii jobului.

Totusi, primim multe intrebari de la tinere cititoare care nu stiu ce facultate sa aleaga daca vor sa urmeze aceasta meserie si nu stiu exact ce studii sunt necesare ca sa isi indeplineasca visul de a zbura. Scoala de Aviatie nu este suficienta pentru obtinerea acestui job si nici nu iti garanteaza o cariera in acest domeniu.

Asadar, ce studii trebuie sa ai ca sa ajungi stewardesa?

Spuneam ca diploma de bacalaureat este obligatorie la angajarea ca stewardesa. Facultatea sau alte cursuri de specializare sunt optionale insa considerate un avantaj la interviul de angajare.

In cazul in care te angajezi ca stewardesa in Europa, varsta minima de angajare este 18 ani, asa ca poti incepe meseria de insotitor de bord imediat dupa terminarea liceului.

In cazul in care alegi sa pleci ca stewardesa in Orient, varsta minima la angajare este de 21 de ani, asa ca la acel moment ai deja, cel mai probabil, o facultate in curs de desfasurare. Domeniile de studiu agreate de recrutorii de stewardese sunt: turism, comunicare, jurnalism, geografie, sociologie, limbi straine, psihologie, pedagogie si orice alt domeniu conex, in care ai sansa sa lucrezi cu oamenii, sa cunosti alte culturi si sa interactionezi cu cei din jur.

De asemenea, orice studii de farmacie, asistenta medicala sau chiar medicina sunt extrem de apreciate in aceasta meserie.

La Wizz Air am avut colege care nu erau la facultate la angajare, asa ca acest aspect nu a considerat un avantaj/dezavantaj. De asemenea, unele colege si-au terminat studiile pe parcursul celor 2-3 ani de zbor, jobul de stewardesa permitandu-le sa studieze in acelasi timp cu zborul.

La Emirates, facultatea era un avantaj insa nu era obligatorie iar personalitatea stewardesei era cea mai importanta. Totusi, nu se stie niciodata cat timp vei face acest job, de insotitor de bord, si ce probleme medicale pot sa apara in timp, iar cariera ta sa ia sfarsit mai devreme decat ai crezut. De aceea, eu recomand celor care isi doresc o cariera ca stewardesa, sa aiba mereu un back-up, o facultate intr-un domeniu care sa le placa, si sa se poata reprofila oricand, in cazul in care lucrurile nu merg asa cum si-ar dori.

Succes!

 

31 Comentarii

 • Reply Rusu Georgiana 7 iulie 2015 at 7:43 pm

  Buna ziua!Sunt absolventa a Facultatii de Administratie Publica din cadrul Universitatii Nicolae Titulescu,am 23 de ani,consider ca indeplinesc toate cerintele pentru acest post si mi-ar face mare placere sa fac parte din echipa dumneavoastra!

 • Reply Mara :) 18 iulie 2015 at 12:52 am

  Buna seara! Sunt curioasa sa aflu daca exista/ cunoasteti persoane carora jobul de stewardesa le-a permis sa studieze facultatea de medicina in acelasi timp/ in paralel cu zborul?
  Multumesc! 🙂

  • Reply CAS 20 iulie 2015 at 9:29 am

   BUna, nu cunosc pe nimeni, mai ales ca de-obicei, cei care studiaza fac de medicina, chiar isi doresc aceasta meserie, de doctor, nu isi doresc sa devina stewardese. In plus, fac de medicina are un program foarte plin.

   • Reply Mara :) 23 iulie 2015 at 2:55 pm

    Multumesc pentru raspunsul prompt! 😀

 • Reply Manolescu Sabina 5 noiembrie 2015 at 1:13 pm

  Buna ziua! As dori sa stiu care sunt pașii pentru a deveni stewardesa.

 • Reply Maria 10 decembrie 2015 at 11:23 pm

  Buna seara , am tot studiat site-ul dvs si sunt foarte interesata de acest job insa am 2 mari intrebari: dentitia trebuie sa fie perfecta ( am un mic defect la dintii din fata , un dinte este putin peste celalalt ) ? Si a doua intrebare , greutatea este o conditie eliminatorie ? Nu ma consider o persoana grasa doar dezvoltata avand sanii foarte dezvoltati.
  Multumesc !

 • Reply madalina 26 decembrie 2015 at 12:42 am

  La Emirates trebuie neaparat sa stii sa innoti?

  • Reply CAS 27 decembrie 2015 at 8:44 am

   Da.

 • Reply luminita 10 iunie 2016 at 8:52 pm

  pana la ce varsta este permisa angajarea

 • Reply Teona 25 iunie 2016 at 6:46 am

  Cred ca si Facultatea de Litere este buna, mai ales pe specializarea LLR-LLS, unde ai limba romana A si o limba straina B, luand aici in considerare faptul ca iti poti alege o limba straina pe care sa o aprofundezi (exceptand engleza).

 • Reply Cristina 5 ianuarie 2017 at 7:44 pm

  Buna seara.

  Ati putea, va rog, sa imi spuneti aproximativ programul pentru o stewaredesa la Wizz Air?
  In prezent sunt studenta la o facultate si as vrea sa stiu cat de solicitant este acest job pentru ca as vrea sa imi continui studiile.
  Va multumesc!

 • Reply mihaela 10 februarie 2017 at 9:15 pm

  Buna seara.
  Am terminat facultatea de geografie, in prezent sunt la master in domeniu turismului,master pe care il finalizez anul acesta.As dori sa stiu daca as avea posibilitatea sa candidez pentru acest post si daca este scoala de stewardese in timisoara.
  Multumesc.

  • Reply CAS 12 februarie 2017 at 11:54 am

   Buna ziua, la ce post va referiti? Nu este scoala la Timisoara.

 • Reply AnneMarieMariş 5 martie 2017 at 8:52 pm

  Buna,am doar 14 ani dar vreau sa de devin stewardesa. Înca trebuie sa aleg liceul.(nu sunt repetenta.) as dori sa stiu care liceu ma avantajeaza mai mult? Este obligatoriu sa am o facultate?
  stiu sa vorbesc sa scriu si sa citesc italiana,spagnola,engleza si albaneza crezi ca imi va fi de folos?

 • Reply Andreea 3 ianuarie 2018 at 2:16 pm

  In ce constau examanele?

 • Reply Anca Elena 26 decembrie 2018 at 3:16 pm

  Hey! Eu doresc nespus de mult sa devin stewardesa si ma gândeam sa ma angajez de la 18 ani…însă doresc sa fac si facultate, dar daca o sa fac o facultate fara frecvență as putea sa ma descurc (ma gandeam sa ma angajez la Primera Air).E posibil?

  • Reply Cristina Toader 27 decembrie 2018 at 1:18 pm

   Primera air a dat faliment

 • Reply Ana 30 ianuarie 2019 at 9:06 pm

  Bună seara. De ce doar 8 zile? Stiam de jumate de an. Vreau sa fac și studii de însoțitoare de bord după ce termin facultatea.

 • Reply Bontea Denisa Mădălina 25 august 2019 at 2:06 pm

  Bună ziua! Voiam să vă întreb dacă facultatea pe care alegem să o facem, fie de geografie, psihologie, turism etc… are legătură cu profilul liceului pe care l-am absolvit.

 • Reply Andra 1 februarie 2020 at 2:47 pm

  Buna ziuă. Poate un filipinez să se angajeze în Uniunea Europeană ca şi însotitor de zbor?

  • Reply Cristina Toader 3 februarie 2020 at 6:49 pm

   Daca are drept de lucru in UE

 • Reply iustina victoria 13 ianuarie 2021 at 10:26 pm

  cati ani de facultate faci ca sa devini Stewardesa ?

 • Reply Ioana 13 martie 2021 at 7:31 pm

  Buna, as dori sa devin stewardesa si dupa cum am citit, ca o a-2-a opțiune pot urma facultatea de drept?

  • Reply Cristina Toader 22 martie 2021 at 12:18 pm

   Sigur ca da, se poate urma si facultatea in timp ce lucrati ca stewardesa

 • Reply Dorobantu Elisa Maria 19 noiembrie 2022 at 4:16 pm

  Bună Ziua! Am doar 14 ani dar vreau sa devin stewardesa și îmi nu știu ce liceu să fac. Profilul științe ale naturii ma avantajează? Este ok dacă după ce ma angajez când termin liceul fac facultatea de biologie și de chimie pentru ca o sa fiu angajată pe o perioadă limitată. Până termin facultățile. Cum pot sa fac dacă ma reprofilez?

 • Comenteaza