Cum s-a desfasurat interviul Qatar Airways de la Bucuresti

15 februarie 2018

 

Sambata, 10 Februarie 2018, Qatar Airways a sustinut un nou interviu de angajare in Romania, la Bucuresti. Dupa ce in ianuarie a cautat stewardese la Brasov, luna aceasta compania a gasit peste 30 de persoane apte pentru jobul de insotitor de bord. Iata, mai jos, care au fost probele si cum s-a desfasurat recrutarea Qatar din capitala:

Sambata – 10 februarie

CV Drop

Recrutoarele au invitat pe toata lumea in sala si fiecare candidat a trebuit sa lase actele (CV, poze, copie pasaport si diplome). Laura – Franta (care vine frecvent in tara noastra) si Judi (Asia) au fost cele 2 recrutoare care adresau intrebarile candidatilor. Intrebarile au fost cele clasice de la CV Drop: „Why do you want to become a cabin crew?”, „What are you currently working?”, „What are your best qualities?”, „Is it the first time you are attending a Qatar Airways interview?”, „Why Qatar Airways?”. Invitatiile s-au dat pe loc dar si pe email, pana la finalul zilei. Peste 300 de persoane au trecut pragul Hotelului Hilton sambata, in speranta ca vor obtine invitatia pentru a doua zi.

Duminica – 11 februarie

 1. Test de engleza scris

Cei aproximativ 75-80 de candidati ramasi in cursa au sustinut proba de engleza, scris, dis-de-dimineata. Au avut de rezolvat atat exercitii de gramatica cat si vocabular. Au existat si cateva intrebari de matematica, basic (adunari si scaderi) iar durata de rezolvare a probei a fost de 40 de minute. Mai putin de 70 de persoane au trecut de testul de engleza.

2. Reach Test + intrebare individuala

Candidatii ramasi la interviu au intrat rand pe rand la reach test si au fost verificati (inaltime, tatuaje la vedere, semne, maini, etc) apoi au primit cate o intrebare individuala la care trebuiau sa raspunda rapid: „What is you biggest weakness?”, „Why do you want to work for Qatar Airways?”, „What are your best qualities?”, „Tell me about a situation with a difficult customer”,  „Tell me about a situation with a happy customer”, „What are your biggest achievements?”

3. Proba de grup

Dupa eliminarile de la proba de spontaneitate, cei ramasi in concurs au mai avut o ultima proba inainte de interviul final: proba de grup, la care candidatii au fost impartiti in 3 grupuri mai mici. Situatia pe care au avut-o de rezolvat a fost aceeasi pentru toata lumeaa: Discutati intre voi si gasiti 3 lucruri pozitive si 3 lucruri negative despre tara voastra.

4. Interviul final

Peste 30 de persoane au ramas la interviul final (o cifra foarte mare pentru Qatar). Toti cei 30 au intrat la discutia individuala cu recrutorii, unde au primit intrebari pe baza CV-ului, intrebari despre companie si experientele personale si internationale. Fiecare candidat a stat in jur de 10 minute in sala de recrutare.

Felicitari tuturor si mult succes!

Daca vrei sa participi la interviul Qatar Airways, compania revine in tara noastra, la Cluj-Napoca, pe 3 martie: https://www.cumajungistewardesa.ro/3-martie-interviu-qatar-airways-la-cluj-napoca/

Daca vrei sa te pregatesti pentru interviul Qatar Airways de la Cluj, te asteptam la cursul one-to-one, individual, online, de pregatire: https://www.cumajungistewardesa.ro/one-to-one-curs-individual-cum-ajungi-stewardesa-de-pregatire-pentru-interviul-qatar-airways/

2 Comentarii

 • Reply Raluca 15 februarie 2018 at 3:54 pm

  În cazul companiilor străine trebuie sa te muți în țara specifică sau poți rămâne în România?

  • Reply Cristina 15 februarie 2018 at 4:07 pm

   Te muti in tara in care au baza 🙂 cele din orient au in propria tara, dar unele companii europene au baze in mai multe state!

  Comenteaza