Cum s-a desfasurat interviul Qatar Airways de la Cluj

20 noiembrie 2017

 

Sambata, 18 noiembrie, Qatar Airways a sustinut un nou interviu de angajare in Romania, la Cluj-Napoca. A fost o zi plina de emotii si adrenalina pentru ca mai multe de 100 de persoane au sperat ca vor obtine jobul de stewardesa la compania de 5 stele. Iata, mai jos, care au fost probele si cum s-a desfasurat recrutarea:

Ora 09.00 – CV Drop

Recrutoarele au invitat pe toata lumea in sala si fiecare candidat a trebuit sa lase actele (CV, poze, copie pasaport si diplome) si primea o intrebare. Intrebarile au fost cele clasice de la CV Drop: „Why do you want to become a cabin crew?”, „What are you currently working?”, „What are your best qualities?”, „Why Qatar Airways?”. Invitatiile s-au dat pe loc iar cei norocosi urmau sa revina in sala la ora 12.00. In jur de 30-40 de persoane au fost eliminate dupa aceasta proba.

Ora 12.00 – Test de engleza scris

Cei 70 de candidati ramasi in cursa au sustinut proba de engleza, scrisa, unde au avut de rezolvat atat exercitii de gramatica si vocabular cat si un eseu. Au existat si cateva intrebari de matematica, basic (adunari si scaderi) iar durata de rezolvare a probei a fost de 40 de minute. Inca 20 de persoane au fost eliminate dupa test.

Ora 13.00 – Reach Test + intrebare individuala

Cei 50 de candidati ramasi la interviu au intrat rand pe rand si au fost verificati (inaltime, tatuaje la vedere, semne, maini, etc) si au primit cate o intrebare individuala la care trebuiau sa raspunda rapid: „What is you biggest weakness?”, „How was your last vacation?”, „Why do you want to work for Qatar Airways?”, „What are your best qualities?”, „What was the last book you read?”.

Ora 16.00 – Proba de grup

Pentru proba de grup au ramas doar 20 de persoane, care au fost impartite in 2 grupuri mari, de cate 10 persoane. Ambele grupuri au primit aceiasi situatie, dar unul dintre grupuri trebuia sa aduca argumente PRO iar celalat grup argumente CONTRA subiectului de discutie propus (Educatie). Nimeni nu a fost eliminat dupa aceasta proba.

Ora 17.00 – Interviul final

Rand pe rand, toti cei 20 de candidati au intrat la interviul final, unde au primit intrebari pe baza CV-ului, intrebari despre companie si experientele personale si internationale. Interviul s-a terminat in jurul orei 20.00 iar raspunsurile se vor trimite pe email in maximum o saptamana.

Felicitari, tuturor si mult succes!

Pe data de 2 decembrie Qatar sustine un interviu de angajare si la Bucuresti. Detalii aici:  http://www.cumajungistewardesa.ro/2-decembrie-interviu-qatar-airways-la-bucuresti/

Daca vrei sa te pregatesti pentru interviul Qatar Airways de la Bucuresti, te asteptam la cursul one-to-one, individual, de pregatire: http://www.cumajungistewardesa.ro/one-to-one-curs-individual-cum-ajungi-stewardesa-de-pregatire-pentru-interviul-qatar-airways/

 

banner-mobile banner-mobile

2 Comentarii

  • Reply Ana-Maria 21 noiembrie 2017 at 3:03 pm

    Este o problema daca nu avem pasaport, in locul acestuia sa merg cu o copie de buletin?

    • Reply Cristina Toader 21 noiembrie 2017 at 6:58 pm

      Da, buletinul nu este valabil in afara Europei.

    Comenteaza