Cum s-a desfasurat recrutarea Emirates din 5 decembrie

9 decembrie 2015

 

Acum doua zile va povesteam despre ziua de foc de la Timisoara, cand Qatar a venit sa recruteze stewardese. In aceeasi zi, la Bucuresti, Emirates desfasura un Open Day, la Hotel Sheraton. Cum s-a desfasurat acesta si care au fost probele si numarul de candidati, puteti citi mai jos.

 • 5 Decembrie – Open Day Emirates

In Hotelul Sheraton, incepand cu ora 09:00, candidate care de care mai aranjate si mai frumoase, luau ochii turistilor, desi ele venisera chitite sa ia ochii recrutoarelor. Concentrare, atentie si multa hotarare, semn ca recrutarile dese din tara noastra sunt cheia marilor succese, mai ales in cazul Emirates. Peste 200 de persoane au asteptat rabdatoare la usa salii Iridium. La ora 09.00 fix, recrutoarele au pornit interviul. Profesionalismul este cuvantul ce-mi vine in minte, protocoalele in aviatie fiind sfinte. S-au predat cele peste 200 de CV-uri, iar pana in ora 11:00, listele cu persoanele ce au trecut mai departe erau deja afisate pe usa. Acestea au fost primele eliminari.

Cei care au ramas, s-au bucurat de prezentarea companiei; concis, realist, matur, spre diferenta de alte companii care vand vise. Intrebarea de inceput: “Va imaginati viata de stewardesa, glamuroasa, nu?” Ei bine, iata care e, de fapt, adevarul si ce inseamna sa fii stewardesa Emirates. Printre altele s-a precizat inclusiv ca una din indeletnicirile unei stewardese este curatatul toaletelor sau voma clientilor de la bord.

 • Prima proba de grup

4 grupe, doua cate doua, au intrat intr-o sala mai intima pentru primul exercitiu de grup. In ordine numerica, candidatii au fost asezati in cerc, unde s-au primit cate 2 bilete: primul avea un job (Ex: fitness trainer) si al doilea reprezenta un obiect (Ex: ceas desteptator). Cerinta era ca fiecare din echipele de 3 persoane sa dea cate trei indicii astfel incat restul sa poata ghici jobul de pe cartonas, apoi sa se precizeze o legatura “mai creativa” dintre antrenorul de fitness si ceasul desteptator. Au urmat noi eliminari.

 • Reach test

Masuratorile. „Lucrul ce m-a intristat inevitabil, a fost sa vad elimari “in carne vie” din cauza inaltimii. Fete care se agatau la propriu de perete, incercand sa treaca de linia alba, fatidica. Pentru prima oara, am auzit din partea recrutoarelor precizarea: ” Pe varfuri, dar nu ca o balerina.” 5 fete au plecat din sala, pe loc” – Alexandra, finalista Emirates.

 • Al doilea exercitiu de grup

A urmat al doilea excercitiu de grup si cel care ridica, de fapt, cele mai multe probleme. Situatiile au fost aceleasi ca la alte recrutari (ex:  problema cu hotelul ce are doar doua camera libere si opt rezervari). Noi liste, noi eliminari.

 • Ora 17.00 – Testul de engleza

60 de minute si subiecte de tip Cambridge. Bref: 2 texte de dimensiuni medii si diferite taskuri adiacente. Doar 3 persoane au fost eliminate dupa test, ele fiind chemate personal in camera recrutoarelor si anuntate. Un gest frumos si profesionist.

Au urmat detaliile logistice legate de interviul final (detalii despre acte, fotografii, programari pentru discutie, etc).

 • Interviul final

Interviurile finale s-au desfasurat duminica incepand cu ora 10:00 si luni, de la ora 08:00. Aproximativ 25 de persoane au sustinut interviul final, printre care un singur baiat.

Multumim Alexandra, pentru detaliile oferite despre recrutare.

Mult succes tuturor celor care asteapta acum Golden Call-ul !

 

banner-mobile banner-mobile

3 Comentarii

 • Reply Ana 11 decembrie 2015 at 6:55 pm

  la partea cu inaltimea se si cantareste?am inteles ca chiar daca esti mai plinuta si ei te plac te pot alege,urmand sa iti dea si o dieta ? Multumesc !!!

  • Reply Eugen 16 decembrie 2015 at 3:16 am

   Buna ziua.- Asta nu o pot intelege. cum sa pici la inaltime pai nu te poti amsuracasa sa veyi daca treci sau nu?

   • Reply Eugen 16 decembrie 2015 at 3:17 am

    Masura am vrut s scriu mai sus. scuze

  Comenteaza