Cum se desfasoara interviul video de la Emirates?

14 decembrie 2016

 

Modificarea procesului de recrutare al companiei Emirates a creat multa valva in lumea aviatiei. Asta in primul rand fiindca multi dintre cei care visau la jobul de stewardesa Emirates au acum temeri privind sansele lor de reusita. Ei bine, nu va faceti griji, lucrurile nu stau chiar atat de rau! Saptamana trecuta scriam despre modificarile aduse interviului, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/emirates-introduce-interviul-video-si-renunta-la-open-days/. Astazi, dupa ce am discutat cu sursele noastre din cadrul companiei, va oferim cateva detalii despre cum decurge de fapt interviul. De mentionat ca si pilotii Emirates au aceeasi modalitate de recrutare, care include interviul video, online, in prima parte a selectiei pentru job.

  • Interviul video este parte din aplicatia online!

Asadar, indicat este ca atunci cand te apuci sa faci aplicatia online (care include detaliile din CV, poze, etc) sa fii perfect aranjata si imbracata pentru interviul video. Este recomandat sa iti refaci aplicatia pe site-ul companiei in luna ianuarie insa cel mai probabil toata lumea care a aplicat in trecut va fi invitata sa refaca aplicatiile, pentru a include acest interviu video.

Tinuta pentru interviul video trebuie sa fie identica cu cea de la recrutare: costum business, camasa alba/bleu, parul strans in coc, machiaj complet.

  • Interviul video dureaza aproximativ 10 minute.

Vei avea, pe ecran, un buton de start si un buton de stop, pentru a incepe inregistrarea fiecarui raspuns. Toate indicatiile pentru interviu vor fi scrise pe ecran. Nu vei discuta cu o persoana la laptop ci intrebarile pe care le vei primi vor fi afisate pe ecran, apoi vei avea 3 minute pentru raspuns. Din momentul in care ai apasat butonul start, ai 3 minute sa raspunzi. Daca termini raspunsul mai devreme, poti apasa oricand butonul stop.

Inainte de a incepe interviul video ai timp sa faci cateva incercari. Alege un loc in care sa fie liniste si lumina buna. Zambeste pe tot parcursul raspunsului fiindca intreaga ta aplicatie depinde de felul in care arati in video si de felul in care raspunzi la intrebari. Tine minte ca este mai dificil sa vorbesti in fata unui ecran gol decat in fata unei persoane reale. Poti exersa acasa, in fata oglinzii. Pregateste-ti raspunsurile din timp si asigura-te ca te incadrezi in 3 minute. Foloseste cuvintele cheie pentru a acumula „puncte”.

  • Intrebarile de la video interview sunt de tipul:   

Tell me about yourself. Why do you want to become cabin crew? What are you currently working?

Dupa aplicatia online se va face o selectie si vei fi invitat sa participi la unul dintre urmatoarele interviuri de tip Assessment Day care se va desfasura in mare parte ca si pana acum: teste de grup, test de engleza, testul psihometric si interviul final, fiecare proba fiind eliminatorie. 

Succes!

 

Nu sunt comentarii

Comenteaza