Interviu cu Raluca – fosta cursanta – viitoare stewardesa Emirates

27 octombrie 2019

 

Pe Raluca am cunoscut-o in cadrul cursului de pregatire Cum Ajungi Stewardesa, acolo unde s-a afirmat imediat: intrebari, curiozitati si un zambet permanent pe chip. Toate aceste calitati i-au garantat reusita iar acum se afla deja in Dubai de o saptamana si incepe in curand trainingul de pregatire ca stewardesa la una dintre cele mai ravnite companii aeriene din lume: Emirates. Ne spune mai jos povestea ei si cum a reusit sa ajunga stewardesa.

  1. Cum te-ai orientat spre aceasta cariera, de stewardesa? De unde a venit ideea?

Imi doream de foarte mult timp sa plec din tara, dar nu aveam curajul necesar. De fiecare data ma legam de ceva sau cautam scuze ca sa raman aici. Asta pana acum un an cand mi-am dat seama ca nu mai rezonez cu nimic din ceea ce ma inconjoara si ca am nevoie de o schimbare in viata mea. Simt demult ca acesta este jobul care ma caracterizeaza. Iubesc sa calatoresc, sa descopar locuri noi , dar mai ales sa fiu inconjurata de oameni. In urma unei discutii cu cea mai buna prietena a mea m-am hotarat ca nu am nimic de pierdut daca incerc. Din momentul acela, cea mai mare dorinta a mea a fost sa ajung acolo, in Dubai.

2. De ce ai ales Emirates pentru inceputul carierei tale?

Primul lucru pe care l-am facut in momentul in care m-am hotarat sa sustin interviul a fost sa ma informez despre companie. Am aflat foarte multe lucruri. Am fost impresionata de locurile de vis in care ai ocazia sa zbori. Mi-am dat seama ca este compania in care ma regasesc cel mai mult si in care imi doresc sa lucrez. Daca acum ceva timp visam sa locuiesc intr-o astfel de tara, iata ca acum visul meu a devenit realitate.

16-17 Noiembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

3. Cum a fost interviul Emirates pentru tine?

A fost a doua oara cand am participat la interviu. Prima data am fost la Timisoara in luna februarie. Acolo am fost in jur de 90 de canditati. Am trecut de toate probele, dar am picat la interviul final. De data aceasta mi-am incercat norocul la Craiova, la 6 luni diferenta, in septembrie. Am avut emotii si de data aceasta, chiar daca mai trecusem o data prin recrutare. Am fost in jur de 50 de candidati. Recrutoarea a fost o doamna putin mai in varsta care m-a cucerit inca de cand a intrat in sala unde sustineam interviul. Consider ca este foarte importanta chimia dintre oameni, asa cum a fost si la mine cand i-am auzit glasul cald si prietenesc cu care ne-a facut prezentarea companiei. Prima proba a fost ca de obicei cea de CV drop, unde toti candicatii au mers mai departe. Apoi am fost repartizati in grupe si fiecare candidat a primit un numar. Eu am avut numarul 10. Numarul meu norocos. Am fost impartiti in mod egal.  Ne-a pus in cerc, in ordinea numerelor pe care le primiseram si ne-a grupat doi cate doi. Am primit un cartonas cu o stewardesa care statea de vorba cu un pasager in avion. Pe spate aveam intrebari: Ce responsabilitati are stewardesa? Cum am putea sa facem zborul memorabil? De ce trebuie sa facem un zbor de neuitat pentru pasageri? Am avut de ales fiecare cate una. Am vorbit prima asa ca am ales prima intrebare. Inainte de a raspunde mi-am prezentat colega dupa care m-am axat foarte mult pe detalii si am incercat sa descriu situatia cat mai bine. Dupa aceasta proba am ramas 20 de persoane , iar eu m-am aflat printre norocosi.


Inainte sa trecem la ultima proba de grup recrutoarea ne-a impartit din nou in doua grupe. Ne-a explicat ca o sa ne masoare, ne-a intrebat daca avem tatuaje sau alte probleme pe care vrem sa i le spunem. Dupa cateva minute am trecut si la proba finala. Am fost impartiti in doua grupe. Am primit un cartonas pe care era exemplificata o situatie. O singura prajtura cu ciocolata in avion si mai multe categorii de pasageri care o doresc. Intrebarea era: cui alegi sa o dai si cum ii refuzi pe ceilalti. Aveam in minte cuvintele Cristinei Toader, de la curs. Asa ca am fost foarte atenta la ceea ce discutau ceilalti, dar nu am intervenit peste ei. Am vazut situatii in care se contraziceau, se bagau unii peste altii, vorbeau foarte mult, dar nu neaparat si bine. La proba respectiva nu am fost intrebata nimic, dar in tot acest timp in care noi discutam intre noi recrutoarea a fost foarte atenta la noi sa vada cine si ce spune. Tin sa precizez ca si-a notat absolut tot. Am fost printre putinii care si-au mai vazut numarul afisat pentru ca dupa aceasta proba am ramas 7 persoane. A fost o zi plina de emotii, dar satisfactia de la sfarsit este incomparabila.

4.  Crezi ca vei intampina probleme o data cu relocarea in Dubai?

Nu ma astept sa intampin probleme. Cred ca viata mea se va schimba radical, dar in bine. O sa imi fie dor de familie, in special de fratele meu de care sunt foarte atasata. Am niste prieteni minunati, putini la numar, dar carora le voi simti lipsa acolo. Cu siguranta ma vor vizita.

5. De ce crezi ca te-au ales pe tine recrutorii, dintre atatia candidati? De ce ai reusit tu, sa obtii jobul mult ravnit de mii de persoane?

Consider ca totul se intampla la momentul potrivit. Asa a fost si la mine. Stiam cat de mult imi doresc si cred ca emanam acest lucru plus nelipsitul zambet pe care l-am purtat cu mine toata ziua. Conteaza foarte mult sa nu iti pierzi speranta si sa iti incepi ziua cu ganduri bune. Pe langa asta cred ca si CV-ul a avut un cuvant de spus in decizia recrutoarei si faptul ca in joburile anterioare interactionasem destul de mult cu oamenii.

6. Ce sfaturi le poti oferi celor care isi doresc sa ajunga insotitori de bord?

Primul sfat ar fi sa nu renunte si sa lupte pentru idealul lor . Nu stii cand apare ziua ta norocoasa. Daca iti doresti cu adevarat, incearca pana cand reusesti. Si zambeste. Mult. Sa se vada entuziasmul si dorinta. Si totodata, daca n-ai fost inca la cursurile Cristinei – Cum Ajungi Stewardesa, recomand din suflet. Pe mine m-au ajutat foarte mult, m-am dus mult mai pregatita fata de restul, stiind deja cele mai mici detalii, avand astfel mai multa incredere in mine.

Raluca, iti multumim pentru cuvintele frumoase, eram siguri ca vei reusi! Iti uram mult succes si zboruri line in uniforma nisipie Emirates!

Daca si tu vrei sa ajungi stewardesa te asteptam la cursul de pregatire pe care si Raluca l-a urmat:

16-17 Noiembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza