Interviuri online. Emirates, Etihad si Qatar organizeaza recrutari video

25 martie 2020

 

Din cauza epidemiei de coronavirus, toate marile companii aeriene au amanat interviurile de angajare. Insa, imediat ce aceasta criza va lua sfarsit, companiile vor avea in continuare nevoie de insotitori de bord, astfel ca, pentru a castiga timp si a profita de aceasta perioada, organizeaza interviuri online, ca un prim pas in angajarea viitorilor stewarzi.

Cele 3 companii aeriene care s-au adaptat rapid si au creat recrutari video pentru candidati, sunt companiile din Orient: Emirates, Etihad si Qatar. Astfel, cei care aplica online pentru interviuri vor fi invitati sa sustina recrutari video, ca prima proba a interviurilor.

Tinuta pentru interviul video trebuie sa fie identica cu cea de la recrutare: costum business, camasa alba/bleu, parul strans in coc, machiaj complet.

  • Interviul video dureaza aproximativ 10 minute.

Vei avea, pe ecran, un buton de start si un buton de stop, pentru a incepe inregistrarea fiecarui raspuns. Toate indicatiile pentru interviu vor fi scrise pe ecran. Nu vei discuta cu o persoana la laptop ci intrebarile pe care le vei primi vor fi afisate pe ecran, apoi vei avea 1 minut pentru raspuns. Din momentul in care ai apasat butonul start, ai 1 minut sa raspunzi. Daca termini raspunsul mai devreme, poti apasa oricand butonul stop.

Inainte de a incepe interviul video ai timp sa faci cateva incercari. Alege un loc in care sa fie liniste si lumina buna. Zambeste pe tot parcursul raspunsului fiindca intreaga ta aplicatie depinde de felul in care arati in video si de felul in care raspunzi la intrebari. Tine minte ca este mai dificil sa vorbesti in fata unui ecran gol decat in fata unei persoane reale. Poti exersa acasa, in fata oglinzii. Pregateste-ti raspunsurile din timp si asigura-te ca te incadrezi in timp. Foloseste cuvintele cheie pentru a acumula „puncte”.

  • Intrebarile de la video interview sunt de tipul:   

Tell me about yourself. Why do you want to become cabin crew? What are you currently working? Why do you want to work for our company?

Dupa aplicatia online se va face o selectie si vei fi invitat sa participi la unul dintre urmatoarele interviuri de tip Assessment Day care se va desfasura in mare parte ca si pana acum: teste de grup, test de engleza, testul psihometric si interviul final, fiecare proba fiind eliminatorie. 

Succes!

Daca vrei sa te pregatim pentru unul dintre interviurile de angajare, te asteptam online, la cursul nostru de private coaching, video. Detalii aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/private-coaching-sesiune-de-consiliere-one-to-one-pentru-interviu/

Scrie-ne pe office@cumajungistewardesa.ro sau pe pagina noastra de Facebook – Cum Ajungi Stewardesa, si poti obtine mai multe detalii!

Nu sunt comentarii

Comenteaza