Q&A. 10 intrebari si raspunsuri despre Easyjet

7 noiembrie 2017

 

Easyjet a anuntat de curand ca va angaja 1200 de insotitori de bord in urmatoarea perioada. Oricine poate participa la recrutarile pentru bazele din intreaga Europa, pentru moment bazele vizate fiind cele din UK si Franta. Chiar daca nu detii licenta de zbor, tot poti participa la interviu. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici pe site-ul companiei, dupa ce v-ati asigurat ca indepliniti conditiile eliminatorii. Gasiti anuntul de job, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/easyjet-angajeaza-insotitori-de-bord-fara-licenta-de-zbor/.

Asadar, pentru a va oferi cele mai corecte si obiective informatii despre pachetul oferit insotitorilor de bord, am luat legatura cu uinsotitor de bord Easyjet la baza din Londra. Acesta a acceptat sa ne ofere cateva informatii exclusive despre salariu, concediu, cazare si transport, asigurari si conditii oferite de EasyJet pentru cabin crew. Mentionam ca informatiile de mai jos sunt valabile pentru un insotitor de bord cu baza in UK.

 • Am nevoie de scoala de aviatie/licenta de zbor, ca sa aplic pentru interviu?

Nu, oricine poate merge la interviu, fara experienta anterioara in aviatie. Compania asigura gratuit, dupa angajare, trainingul de obtinere a licentei de zbor, tocmai pentru ca doreste sa ofere sanse egale celor care participa la interviu si cauta personalitati diferite. Asadar, chiar daca nu ai mai zburat niciodata, poti sa mergi fara probleme la recrutare.

 • Cate zile lucrezi, pe luna?

În ceea ce privește programul de muncă lucrezi undeva între 14‐16 zile pe lună! Iti poti alege orarul, adica poti alege sa zbori 5 zile si sa ai 3 zile libere, sa zbori 4 cu 2 sau sa zbori 3 cu 2 libere.

 • Ce facilitati ofera compania Easyjet insotitorilor de bord?

Principalele facilitati oferite sunt: concediu de odihna de 28 zile in perioada 1 aprilie – 31 martie  și 24 zile garantate  libere pe care ți le poți alege tu in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie. Tu și încă 3 prieteni beneficiati de Staff Travel, bilete de avion la pret preferential doar pe  zborurile  efectuate  de  easyJet, la un preț redus. Tu nu  trebuie sa fi cu ei daca zboară și plus că poți sa schimbi lista de prieteni de 20 ori pe an! Pentru fiecare 3 zile luate  libere din concediu compania îți dă 2 zile libere înainte de cele 3 și încă 2 libere după cele 3 zile.

 • Care este varsta minima/maxima pentru angajare la Easyjet?

Varsta minima de angajare este 18 ani, cu diploma de definitivare liceu obtinuta. Varsta maxima nu este mentionata si oricine are sanse de angajare, indiferent de varsta.

 • Care este salariul unui insotitor de bord Easyjet?

Salariul  este diferit în funcție de baza și de tara în care lucrezi pentru ei. In primul an ca si insotitor de bord, salariul este format din: salariu de baza + suma platita/sector de zbor+10% din vanzarile de la bord+bonus limba straina. In medie salariul ajunge la 1400 de lire/luna (1570 euro).

Asadar, sectoarele sunt plătite în funcție de mărimea acestora și avem sector mic, mediu, lung si extra lung. Daca vorbesti si alte limbi straine in afara de engleza primești un bonus lunar timp de 2 ani. Insotitorii de bord cu experienta mai mare de 12 luni beneficiază de o creștere a salariului de baza plus cele  menționate  mai  sus,  doar  că  plata pe fiecare sector și ea crește! Compania te plătește extra: dacă operezi sau s‐a intrat  în ziua ta liberă;  dacă termini cu o întârziere mai  mare  de 2 ore;

 • Pot sa ma mut in alta baza, dupa angajare?

Bineinteles. Dupa o anumita perioada de timp poti sa faci cerere sa te transferi intr-o alta baza. Conteaza insa mult daca vorbesti limba tarii in care vrei sa te transferi.

 • Cazarea si transportul sunt asigurate?

EasyJet nu oferă cazare, tu trebuie sa îți găsești un loc unde să stai pe timpul contractului dar și pe timpul
trainingului însă trebuie sa gasesti un apartament in vecinatatea aeroportului fiindca una dintre reguli este sa poti ajunge la zbor in maxim 90 de minute.  Parcarea pentru staff este asigurata lângă fiecare aeroport  iar de acolo  un bus te aduce la bază.

 • Nu am niciun fel de experienta anterioara de lucru, am sanse sa ma angajez?

Da. Sunt multe persoane care au fost angajate de Easyjet imediat dupa terminarea liceului, fara experienta de lucru insa cu multe alte avantaje: limbi straine, voluntariat, incredere, spirit civic, etc. Asadar, trebuie sa ai incredere in tine si sa mergi la interviu fiindca experienta anterioara nu este obligatorie.

 • Voi avea layover, ca stewardesa Easyjet?

Easyjet opereaza doar curse dus-intors, cu perioada de stat la sol, in destinatie, de doar 30-40 de minute. De aceea, nu exista layover in orasele in care zburati.

 • Cat timp sunt obligata sa raman la Easyjet, dupa angajare, ca sa nu platesc trainingul?

Daca părăsești compania după 6 luni trebuie să plătești 600 lire pentru training.

Daca vrei sa stii cum se desfasoara interviul de angajare, poti gasi detaliile aici:  http://www.cumajungistewardesa.ro/cum-se-desfasoara-interviul-easyjet/

Daca vrei sa te pregatesti pentru interviu, te asteptam la cursul nostru de pregatire din 18-19 Noiembrie, de la Bucuresti: http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Succes!

banner-mobile banner-mobile

5 Comentarii

 • Reply JULES 10 noiembrie 2017 at 5:42 pm

  Tu nu trebuie sa ***FII cu ei daca zboară și plus că poți sa schimbi lista de prieteni

 • Reply Nechita Andrada 7 aprilie 2018 at 11:16 pm

  Buna! Niciodata nu am mai calatorit cu aceasta companie si as dori sa stiu daca pe langa bagajul de mana pt care este necesar sa respecam dimensiunile respective mai pot avea o poseta. Sau pot intra doar cu acel bagaj?

 • Reply Mihaela 23 octombrie 2018 at 4:07 pm

  Bună! Dacă te angajezi la ei si te muți în Paris, spre exemplu, trebuie sa îți cauți singur cazare?Ei nu iti oferă deloc cazare sau doar pe perioada trainingului?

  • Reply Cristina Toader 23 octombrie 2018 at 6:31 pm

   Nu ofera cazare deloc.

 • Reply Mihaela 23 octombrie 2018 at 7:52 pm

  Mulțumesc!

 • Comenteaza