Q&A. Intrebari si raspunsuri despre jobul de stewardesa Emirates

27 mai 2017

 

Dupa relansarea site-ului de recrutari Emirates, compania din Dubai a oferit mai multe informatii si raspunsuri celor interesati de cariera de stewardesa. Asadar, pe site gasim acum pe langa conditiile obligatorii pentru acest job, si beneficiile, facilitatile si tips-uri pentru interviu si viata de stewardesa. Mai jos puteti gasi cele mai utile intrebari si raspunsuri oferite direct de echipa de HR Emirates!

 • Ce cauta Emirates la un viitor insotitor de bord?

Indiferent de nationalitate, Emirates cauta persoane cu o atitudine pozitiva, pline de incredere, flexibile, prietenoase si pasionate de ideea de a-i ajuta pe cei din jur. Empatia si dorinta de a furniza un serviciu de calitate sunt foarte importante. De asemenea, pentru ca jobul poate fi destul de solicitant si din punct de vedere fizic, Emirates cauta persoane apte si determinate sa munceasca.

 • Ai nevoie de experienta anterioara ca stewardesa?

Experienta anterioara in customer service este apreciata insa experienta anterioara ca insotitor de bord nu este obligatorie.

 • Trebuie sa stii si alte limbi straine in afara de engleza? Care este limba predominant vorbita in Dubai?

In Dubai, Araba si Engleza sunt vorbite aproape peste tot. Candidatii pentru jobul de stewardesa trebuie sa fie fluenti in limba engleza. O alta limba straina este un avantaj insa nu obligatorie.

 • Pot merge la interviu in orice tara are Emirates interviuri sau trebuie sa astept sa vina in tara mea?

Da, poti merge la orice interviu Emirates, in orice oras. E posibil sa fii invitat de companie la Assessment Day intr-un oras apropiat de locul in care traiesti sau sa iti alegi tu o destinatie, din lista de interviuri Open Day. Totusi, daca alegi sa te deplasezi intr-un alt oras, nu uita ca Emirates nu iti plateste cheltuielile de deplasare.

 • Dupa ce esti selectat de Emirates si treci de interviu, ce teste medicale trebuie sa faci?

Doua teste medicale pre-angajare sunt obligatorii: unul in tara de origine – pe cheltuiala ta – si unul dupa ce ajungi in Dubai, la Emirates Group Clinic, control facut de medici calificati in medicina aviatica. Aceste analize medicale sunt o cerinta legala pentru toti angajatii Emirates. Despre analize medicale si teste in aviatie am scris si aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/testele-medicale-in-aviatie-eliminatorii/

 • Esti platit in perioada trainingului? Ai cazarea asigurata in cele 6 saptamani de training?

Din prima ta zi in Dubai esti platit cu salariul de baza. Cazarea iti este de asemenea asigurata, imediat dupa ce ajungi in Dubai. Detalii despre salariu gasesti aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/emirates-a-lansat-noul-site-de-recrutari-pentru-stewardese/

 • Pe ce perioada este semnat contractul?

Conform Guvernului si a legilor din Dubai, contractele se semneaza pe o perioada determinata de 3 ani, cu prelungire cu acordul companiei si a angajatului. Exista, in toate contractele, o perioada de proba de 6 luni, la inceputul contractului.

 • Ce include trainingul de pregatire? Unde se tine?

Toti insotitorii de bord Emirates trec printr-un training in limba engleza care dureaza 5 saptamani si are loc in Dubai, in cladirile centrului Emirates Aviation College. Trainingul include aspecte teoretice si practice de Safety, First Aid si service la bord. Se dau examene saptamanale, unde fiecare insotitor de bord trebuie sa obtina un punctaj de trecere (85%-90%). In perioada trainingului se cere un standard de performanta si dedicare.

 • Incepi sa zbori imediat ce incepi trainingul?

Primesti un roster (program de zbor) imediat ce termini trainingul Emirates. Initial vei zbura ca „supernumerary – supernumeric” astfel ca munca ta sa fie analizata si observata si in functie de feedbackul oferit sa se identifice orice alte modalitati de imbunatatire a prezentei tale, inainte de zborul operational.

 • Exista posibilitati de dezvoltarea a carierei in cadrul Emirates?

Bineinteles ca angajatii Emirates au prioritate la aplicatiile pentru joburile din cadrul companiei, mai ales ca acestea sunt promovate mai intai in interior. Toti ce care doresc sa aplice pentru un alt job din cadrul Emirates trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte: minim un an pe pozitia actuala/in departamentul actual; calificari si experienta conform pozitiei cerute, sustinerea managerului;

 • Asigurarea de sanatate este inclusa in contract?

Da, Emirates asigura tuturor insotitorilor de bord un pachet medical complet, care include si servicii stomatologice si servicii medicale.

 • Care este salariul de stewardesa Emirates?

Salariul este format din 3 componente: salariul de baza, salariul per ora de zbor si alocatia internationala. Pentru insotitorii de bord nou angajati, care lucreaza in Cabina Economy, salariul de baza este de AED4,020 (1 US$=approx AED 3.673). Ora de zbor este platita cu AED55 iar alocatiile/diurnele internationale depind de destinatia in care zbori in acea luna. De asemenea, compania asigura si transport gratuit de la/la aeroport si hotel.

13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/13-14-iulie-curs-de-pregatire-intensiv-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

 • Cand pot beneficia de facilitatile Concessional Travel?

Dupa primele 6 luni toti insotitorii de bord pot beneficia de bilete cu reducere. Un numar nelimitat de bilete ID90 (reducere 90%) si ID50(reducere 50%) sunt disponibile pentru angajat si un numar limitat pentru membrii familiei.

 • Cat concediu voi avea?

Insotitorii de bord au 30 de zile calendaristice de concediu de odihna/pe an. De asemenea, fiecare insotitor de bord primeste un bilet gratuit,confirmat, pe an, catre tara sa de origine. Dupa primii 3 ani de la angajare, biletul confirmat gratuit poate fi folosit catre orice destinatie, nu neaparat catre tara de origine.

 • Cat de des si cat de repede dupa angajare pot merge acasa?

Toti angajatii sunt intr-o perioada de proba in primele 6 luni. Asadar, pot primi concediu de odihna dupa aceste 6 luni. Totusi, Emirates zboara in peste 120 de destinatii din intreaga lume si daca primesti un zbor catre orasul tau natal, cu siguranta poti merge acasa.

 • In ce conditii vei locui in Dubai?

Emirates asigura apartamente mobilate, gratuit, pentru toti insotitorii de bord. Sunt peste 50 de cladiri in Dubai si poti fi cazat intr-una dintre acestea. Apartamentele sunt cu 2 sau 3 camere si fiecare angajat are propriul dormitor si baie si trebuie sa imparta living-ul si bucataria.

 • Poate familia sa vina sa ma viziteze si sa stea cu mine in apartament?

Membrii familiei pot veni in vizita, cu acordul colegului de apartament si pot sta cu tine in apartament, daca respecta regulile companiei Emirates. Vizitele nu pot depasi 30 de zile consecutiv si 60 de zile/an.

 • Pot locui cu persoane de sex diferit?

Dubai este un emirat musulman. Femeile si barbatii nu pot locui impreuna decat daca sunt casatoriti.

 • Trebuie sa imi deschid un cont la banca, in UAE?

Da, deoarece salariul este platit lunar in moneda locala – UAE dirhams.

13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/13-14-iulie-curs-de-pregatire-intensiv-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

7 Comentarii

 • Reply Carla 12 iunie 2019 at 6:35 pm

  Bună ziua! Dantura este un criteriu de bază în alegerea candidaților pentru Emirates? Mă refer la o înclinare a dinților, nu foarte vizibilă, înspre exterior, însă aliniați așa cum trebuie.

  • Reply Cristina Toader 13 iunie 2019 at 12:25 pm

   Trebuie sa ai un zambet frumos, nu perfect!

 • Reply Raducu Iulia 15 decembrie 2020 at 7:28 pm

  Buna ziua!! Este vreo problemă dacă am tatuaje care se pot acoperi de uniforma ?

  • Reply Cristina Toader 28 ianuarie 2021 at 11:40 am

   In principiu nu.

 • Reply Topor Loredana 20 octombrie 2022 at 2:52 pm

  Buna ziua, pot sa spune-ti va rog cate ore dureaza o zi de Open day?

  • Reply Cristina Toader 24 octombrie 2022 at 1:58 pm

   Uneori si 12 ore

 • Reply Roxana 26 februarie 2023 at 1:53 am

  Daca nu esti selectat la primul open day, dupa cat timp poti reaplica?

 • Comenteaza