Stewardesele Air France. B777. Bucuresti – Paris – Mauritius

4 februarie 2017
cristina-toader-air-france

 

Am plecat in luna de miere. Dupa cum am impartasit cu voi in ultimul articol (Nunta unei stewardese cu un blogger de calatorii), am plecat pentru 12 zile in luna de miere. Unde? In Mauritius, locul in care nu am mai ajuns de aproape 3 ani, de cand zburam ca stewardesa si petreceam un layover de poveste in aceasta insula.

De data aceasta insa, am zburat cu Air France. Am plecat de pe Aeroportul Otopeni la ora 14.40 si am ajuns in Mauritius dupa vreo 20 de ore. Desi suna mult…pentru mine, care am mii de ore de zbor la activ, nu e chiar un capat de lume. In avion ma simt ca acasa. Mai ales in Air France, unde conditiile de zbor sunt tare prietenoase si cunosc avionul B777 ca in palma. In plus, senzatia decolarii si a aterizarii, nu se compara cu nimic!!!

Bucuresti-Paris

3 ore de zbor cu A319/A320, 3 stewardese elegante care ne-au intampinat si au avut grija de noi pe tot parcursul zborului. O mica intarziere la plecare insa a fost perfect astfel fiindca am avut mai mult timp de petrecut in lounge-ul Sky Team. Pe zborurile scurte nu am niciodata nimic de reprosat vreunei stewardese sau vreunei companii aeriene fiindca la urma urmei, trebuie sa ajungi din punctul A in punctul B. Am avut locurile la iesirea de urgenta asa ca am avut mult loc la picioare si cele 3 ore au trecut cat ai clipi.

Paris – lounge Air France

In jurul orei 18.00 (ora Romaniei) am ajuns la Paris unde am petrecut aproape 5 ore intr-unul dintre cele mai relaxante locuri din aglomeratul aeroport Charles de Gaulle. Lounge-ul Air France e un loc unde pe langa ca poti sa lucrezi (ai mese, fotolii, canapele si birouri special ameneajte pentru cei care vor sa scrie/lucreze), poti sa te odihnesti, sa faci un dus sau sa iei pranzul/cina. Mancarea este delicioasa, la discretie si reprezinta perfect stilul culinar francez.

Dupa cele 5 ore de relaxare, ne-am indreptat, la 23.35, catre poarta AF a zborului catre Mauritius.

aero-paris

Paris – Mauritius

Cand am ales destinatia Mauritius pentru luna de miere, am avut in minte ca nu e o diferenta mare de fus orar (doar 2 ore) si ca, atunci cand zburam din Orient, era un zbor destul de scurt. Ei bine, acum, din Paris, am facut 11 ore. Destul de mult chiar si pentru mine. Insa, norocul nostru a fost ca intreaga cursa s-a desfasurat pe parcursul noptii si am reusit sa dorm aproape 8 ore din cele 11 de zbor. Revenind la zbor in sine: aeronava a fost B777-300, adica un avion cu 3 clase si 300 de oameni doar in clasa Economy. 10 iesiri de urgenta, un echipaj de 18 persoane dintre care 8 doar in aceasta cabina. Va spuneam, in trecut, ca oricum legile aviatice impun ca pentru fiecare 50 de pasageri de la bord sa existe cel putin o stewardesa iar fiecare usa/iesire de urgenta din avion trebuie operata de un insotitor de bord. Asa ca, si acesta este unul dintre motivele pentru care se ajunge la un echipaj atat de numeros.

AF-777

Insotitorii de bord Air France erau pregatiti pentru un zbor de noapte de 11 ore din care, totusi, a primit fiecare cate 2h45min de odihna in Crew Rest Compartment. Suficient cat sa fii fresh atunci cand ajungi in Mauritius fiindca si ei se bucura de un layover destul de lung in aceasta insula. Pe zbor, au fost extrem de amabili cu toti pasagerii, au servit cina si micul-dejun iar pe parcursul noptii au pregatit gustari, apa, sucuri si cafea pentru oricine nu avea somn si dorea sa se hidrateze corespunzator. Ne-au recomandat exercitii de mobilitate si am stat de vorba despre programul lor de zbor (acestia zboara doar 75 de ore lunar, spre deosebire de alte companii europene unde limita ajunge la 100 de ore). Astfel se explica de ce la Air France chiar faci cariera ca stewardesa iar majoritatea insotitorilor de bord sunt trecuti de prima tinerete. Per total, zborul AF a fost o experienta frumoasa, mi-am reamintit de ce iubeam sa zbor pe B777 si de ce acest avion ma face sa ma simt in siguranta.

Cam atat pentru moment despre drumul nostru spre Mauritius, maine revin cu un Jurnal de Vacanta din insorita insula!

Zboruri line!

 

1 Comment

  • Reply Ana 4 februarie 2017 at 12:49 pm

    Sa aveti o nunta ca in povesti, casa de piatra si poze imparatesti. Transmite-i sanatate si bucurii blogerului Mihai Jurca si tine minte ca arati ca o frantuzoaica in uniforma AFRANCE 🙂

  • Comenteaza