Q&A. 10 intrebari si raspunsuri pentru cititorii nostri

21 noiembrie 2017
cristina-double

 

Continuam si astazi seria de intrebari primite de la cititorii nostri si va oferim, mai jos, raspunsurile direct de la sursa: Cristina Toader – stewardesa Emirates si Wizz Air!

Cum se desfasoara procesul de recrutare la Emirates?

 • Cum se desfasoara procesul de recrutare?

Preselectia se va face dupa aplicatia online. Apoi, multi vor fi invitati sa participe la Assessment Day, unde vor fi mai multe tipuri de exercitii. La final, cei care prezinta potential vor fi chemati pentru a sustine interviul final. Candidatii care nu vor fi selectati dupa aplicatia initiala pot reaplica dupa 6 luni. Cei care nu trec de interviul final pot reaplica dupa 12 luni. Citeste aici despre probele interviului: http://www.cumajungistewardesa.ro/video-cum-se-desfasoara-interviul-emirates-si-ce-cauta-recrutorii/.

 • Ce reguli trebuie sa respect in layovere?

Teoretic, in layover ai voie sa faci absolut orice iti doresti. Timpul pe care ti-l petreci in destinatia respectiva este timpul tau liber, insa ar fi de preferat sa incerci sa nu ajungi prin arestul politiei sau sa vii batut sau cu vanatai pe zborul de intoarcere… O regula clara spune ca nu ai voie sa pleci mai departe de o ora cu masina, de orasul in care esti cazat, pentru ca poti avea probleme la intoarcere si sa ratezi zborul inapoi spre casa (s-a intamplat frecvent). Tot la capitolul reguli, mai adaugam: nu ai voie sa mai consumi alcool cu cel putin 12 ore inainte de ora de intoarcere. La unele companii, mai stricte, teoretic trebuie sa fii in camera de hotel cu 12 ore inainte de plecare, ca sa te odihnesti, insa de multe ori nu esti verificat si poti sa te bucuri din plin de destinatia in care ajungi.

 • Esti platit in perioada trainingului? Ai cazarea asigurata in cele 6 saptamani de training la EK?

Din prima ta zi in Dubai esti platit cu salariul de baza. Cazarea iti este de asemenea asigurata, imediat dupa ce ajungi in Dubai. Detalii despre salariu gasesti aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/emirates-a-lansat-noul-site-de-recrutari-pentru-stewardese/

 • Incepi sa zbori imediat ce incepi trainingul?

Primesti un roster (program de zbor) imediat ce termini trainingul Emirates. Initial vei zbura ca „supernumerary – supernumeric” astfel ca munca ta sa fie analizata si observata si in functie de feedbackul oferit sa se identifice orice alte modalitati de imbunatatire a prezentei tale, inainte de zborul operational.

 • Care este regula legata de Wake-Up Call?

Wake-Up Call-ul este un telefon automat primit in camera de hotel, cu 60 de minute inainte de plecarea stabilita pentru echipaj. Telefonul primit poate fi automat (robot) sau facut de cei de la receptie.

Acest wake-up call este obligatoriu in layover fiindca este o asigurare in plus a faptului ca niciun membru al echipajului nu va intarzia plecarea. Partea foarte buna legata de acest telefon/anunt este ca multi insotitori de bord se odihnesc (dorm) inainte de zborul de plecare si uneori uita sa isi puna ceasul sa sune. Astfel, prin telefonul primit in camera compania se asigura ca acestia se trezesc cu 60 de minute inainte de ora stabilita pentru plecarea echipajului la aeroport si au timp suficient sa isi faca bagajele si sa se pregateasca de plecare. Daca nu raspunzi la telefonul primit, cei de la receptie vin si bat la usa pana deschizi, asigurandu-se ca te trezesti pentru plecarea la zbor.

 • Cat de des si cat de repede dupa angajare pot merge acasa?

Toti angajatii sunt intr-o perioada de proba in primele 6 luni. Asadar, pot primi concediu de odihna dupa aceste 6 luni. Totusi, Emirates zboara in peste 120 de destinatii din intreaga lume si daca primesti un zbor catre orasul tau natal, cu siguranta poti merge acasa.

 • Poate familia sa vina sa ma viziteze si sa stea cu mine in apartament?

Membrii familiei pot veni in vizita, cu acordul colegului de apartament si pot sta cu tine in apartament, daca respecta regulile companiei Emirates. Vizitele nu pot depasi 30 de zile consecutiv si 60 de zile/an.

 • Care este varsta minima/maxima admisa pentru acest job?

Pentru Europa, varsta minima pe care trebuie sa o ai cand incepi sa lucrezi ca stewardesa, este de 18 ani. Pentru Orient, varsta minima incepe de la 21 de ani. Nu exista o varsta maxima pe care recrutorii o cauta, astfel ca poti participa la interviuri chiar si daca ai 40 de ani. Detalii, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/vreau-sa-fiu-stewardesa-varsta-minimamaxima-pentru-acest-job/

 • Port ochelari. Am vreo sansa sa ma angajez ca stewardesa?

In cazul recrutarii initiale, limita difera de la o companie la alta, dar se incadreaza de obicei, intre +/-4 dioptrii, fie intre+/-5 dioptrii. In cazul in care candidatul nu declara dioptria reala, examenul medical si obtinerea licentei medicale va deveni o problema. Detalii, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/testul-de-vedere-cat-de-mari-pot-fi-dioptriile-unei-stewardese/

Urmatorul articol cu raspunsuri pentru intrebarile cititorilor nostri il vom publica, ca de obicei, martea viitoare. Pana atunci, asteptam intrebarile voastre pe office@cumajungistewardesa.ro! Daca ai timp sau inca mai ai intrebari, verifica si raspunsurile publicate saptamanile trecute, pe site-ul nostru.

Zboruri line!

banner-mobile banner-mobile

4 Comentarii

 • Reply Maria 3 ianuarie 2018 at 3:43 pm

  Buna! E posibil sa primesc un refuz din partea unei companii din Orient, pentru faptul ca am mentionat in CV ca sunt absolventa unui Seminar Teologic? Multumesc!

  • Reply Cristina Toader 3 ianuarie 2018 at 10:32 pm

   Buna, da, este posibil.

 • Reply Gabriela 30 ianuarie 2018 at 4:47 pm

  Buna 🙂 Daca am un tatuaj pe incheietura mainii este vreo sansa sa reusesc la companii precum Wizz Air,Ryan Air sau nu am sansa nicaieri ? Am inteles ca la Emirates este exclus. Multumesc !

  • Reply Cristina Toader 30 ianuarie 2018 at 5:31 pm

   La toate companiile este exclus, atata timp cat tatuajul se vede din uniforma. Totusi, daca se poate acoperi complet, sunt sanse.

  Comenteaza