Povestea Oanei, viitoare stewardesa Qatar Airways

6 aprilie 2017
oana stewardesa qatar

 

Astazi avem o poveste tare frumoasa. O poveste despre 3 prietene care au lucrat impreuna in Qatar, au locuit impreuna in Doha, care au visat zi de zi la jobul de stewardesa si, rand pe rand, visele lor au devenit realitate! Au devenit cursante Cum Ajungi Stewardesa iar apoi si-au primit aripile la Emirates si Qatar Airways. Dupa ce le-ati cunoscut deja pe Andreea si Mihaela – stewardese Emirates (puteti citi aici povestile lor), astazi a venit randul Oanei sa isi primeasca aripile la Qatar! Dupa 8 interviuri nereusite, astazi ne spune povestea ei si povestea ingerasului norocos care le-a adus jobul mult visat celor 3 stewardese!
1. Cum si cand ai realizat ca vrei sa ajungi stewardesa?

Am realizat ca vreau sa fiu stewardesă in urma cu 3 ani de zile, din simpla dorința de a călători. Nu pot spune ca a fost un vis din copilărie deși dintotdeauna am admirat jobul de stewardesă. 

2. Ai mai locuit in Qatar si in trecut. Acum, ai aplicat pentru jobul de stewardesa tot acolo. De ce?

Am ales Qatar Airways deoarece am locuit in Qatar un an și jumătate, deci sunt obișnuita cu orasul , regulile si legile ce trebuie respectate. Consider deasemenea ca aceasta companie îmi va îndeplini visul de a calatori in toata lumea, având peste 150 de destinații iar baza este într-un loc pe care îl consider deja acasă, am prieteni acolo si stiu exact la ce sa ma astept.

3. Fostele tale colege, Mihaela si Andreea – si ele cursante Cum Ajungi Stewardesa, actuale stewardese Emirates, te-au sustinut?

Bineinteles. Am lucrat împreuna in aceeași companie in Qatar si imi amintesc si acum cum in timpul pauzelor ne făceam planuri cum ne ducem la interviuri și visam împreuna ca intr-o buna zi vom fi stewardese. Andreea și Mihalea au si locuit împreuna iar Andreea a fost prima care a reușit, la Emirates. Atunci când a plecat in Dubai i-a dăruit Mihaelei un îngeraș pentru a-i purta noroc la următorul interviu așa cum i-a purtat și ei. Apoi eu m-am mutat cu Mihaela, aceasta a luat interviul tot la Emirates, fiind iar colega cu Andreea și îngerașul mi-a revenit mie. Asadar, micul ingeras si-a facut treaba foarte bine fiindca acum, in sfârșit am reușit și eu! Cred ca nimic nu este intamplator iar ambitia, perseverenta si faptul ca am urmat acelasi curs, ne-a adus acest job, mult visat!


4.  Cum a fost interviul de recrutare?

Interviul de recrutare a fost oarecum o rutina pentru mine deoarece a fost al 8-lea interviu. Am participat la Assesment Day Qatar Airways acum 2 ani de zile dar din păcate am fost eliminată după prima proba. Interviul a fost organizat exact de aceleași recrutoare. Priveam in jur și ma vedeam pe mine acum doi ani de zile, foarte emoționată și nu înțelegeam nimic din ce se petrece. Diferența a fost experiența interviurilor anterioare și de asemenea pregătirea de la cursul „Cum Ajungi Stewardesă ” . Probele interviului au fost cele standard: testul de engleza, discuția de grup, proba de înălțime și extragerea unui bilet, apoi interviul final – toate acestea fiind combinate cu emoția așteptarii.

5. Urmeaza, deci, sa zbori pentru compania Qatar Airways. Crezi ca iti va fi usor in noul job? Ce „probleme” te astepti sa intampini?

Atunci când faci ceea ce îți place totul pare mai ușor! Am ales jobul de stewardesa deoarece cred ca mi se potrivește cel mai bine. Sunt sigura ca am foarte multe de învățat și perioada trainingului nu va fi deloc ușoară. Avantajul meu este ca sunt deja obișnuita sa lucrez cu diferite naționalități, am locuit deja in Doha, deci nu voi avea probleme de adaptare. Pasageri dificili? Sunt sigura ca voi avea, dar îmi plac provocările și situațiile sub presiune de aceea am ales un job dinamic unde nu ma voi putea plictisi niciodată!

6.Ce crezi ca a contat la interviu? Ce a facut diferenta intre tine si ceilalti candidati?

Diferența dintre mine și ceilalți candidați a fost clar si faptul ca am locuit deja in Qatar, drept dovada interviul meu final care a constat intr- o simpla întrebare și anume in ce zona a orașului am locuit. Am fost foarte încrezătoare si zambitoare, având pregătirea necesară pentru a ma alătura companiei aeriane de cinci stele, Qatar Airways .

7. De ce te-ai orientat tot catre Orient, catre Doha?

M-am orientat tot către Orient deoarce ma regăsesc in cultura și obiceiurile arabe. Ador clima deși unii ar considera ca este prea cald , dar va asigur ca pot rezista și la 50 de grade. Consider Qatar o țara de viitor cu foarte multe proiecte in desfășurare, o țara in care ma simt sigura, fără griji. Dezavantaje pot fi văzute doar la început datorită socului cultural și dorului de casa. Nimic din ceea ce erai obișnuit sa vezi sau sa faci in activitățile de zi cu zi nu va mai fi la fel. Dar cu timpul te vei acomoda și o sa ajungi sa iubești acesta țara. Și sa o consideri acasă, lucru care mi s-a întâmplat si mie după o scurta perioada de timp.

8. Sfaturi pentru cei care isi doresc o cariera in domeniu?

Sfatul meu este sa crezi in ceea ce îți dorești și sa nu renunți niciodată: Perseverenta și ambiție!

Multumim pentru interviu, Oana, si ne faci foarte mandri sa putem fi parte din bucuria ta! Oana va pleca spre Doha pe 13 aprilie iar din 17 aprilie va incepe trainingul la compania de 5 stele! Zboruri line, Mihaela, Andreea si Oana! Abia astept sa va reintalnesc, pe zboruri!

4 Comentarii

 • Reply Marius 6 aprilie 2017 at 3:01 pm

  Felicitări!!!! Stiam ca o sa reusesti ♡♡♡

 • Reply aurelia 11 aprilie 2017 at 9:59 pm

  La cite interviuri ai fost pina ai obtinut postul?

 • Reply aurelia 26 aprilie 2017 at 4:10 pm

  Prin faptul ca nu mi-ai raspuns inteleg ca se ajunge greu in acest domeniu ,iar visul si-l indeplinesc doar o mica parte.

  • Reply Cristina Toader 26 aprilie 2017 at 4:32 pm

   Draga Aurelia, scrie si in articol ca Oana a fost la 8 interviuri inainte de a reusi…

  Comenteaza